< div id=”header ”>< / div>

tisdag 27 december 2016

Varberg i mitt hjärta !


Lite betraktelser från varbergspolitiken 2016. Jag har inte fått med allt men tror det viktigaste

Årets dam

Naturligtvis damen med väskan som avgjordes med en röst i ett mediabevakat möte uppe på Nöjeshallen. Nu blev damen inte placerad i Brunnsparken enligt önskemålet utan togs istället emots av muséet uppe på fästningen att användas vid behov. Den stora förloraren lär vara kvinnotjusaren Sven Andersson (M) som ändå pudlade till sist att detta blir nog ändå bra.

Årets största beslut

Ingen tvekan om att enigheten kring 380 miljoner simhall på Håsten överskuggade det mesta. Efter tio års dividerande kom äntligen politikerna till skott och ända till kaklet. Ett väl underbyggt beslut som ingen behöver skämmas för. Simstaden Varberg sätts på kartan igen.

Årets bluff

När Trafikverket presenterade lösningen med tunneln visade det sig att en kilometer gick i tråg och blev en miljard dyrare. När det sedan sades att detta inte skulle belasta Varbergs del i spårbygget visade det sig vara en bluff. Dessutom osäkert hur det blir med prioriteringen av bygget om det kommer igång enligt planerna också.

Årets paus

Det kom propåer att kommunen inte kunde ordna boenden i den utsträckning som aviserat till nyanlända och kommunen ville ha en flyktingpaus. Detta avslogs och nästa år 2017 ska det tas emot ännu fler nyanlända.

Årets galleria


Stort bygge med parkeringshus godkändes och hela Kapsylparken skövlades med gamla träd. Gallerian som redan finns byggs på med ytterligare våningar. Centrumhandeln är viktigare än att bevara parker och träd enligt politikerna.

Årets skolstad

Varberg fick priser för att vara bland de främsta inom skolans värld av de fackliga lärarorganisationerna och det är väl egentligen bara inom lärarlöner och lärarlegitimet som kommunen släpar något efter annars hade Varberg varit bäst.

Årets stadskärna

Varberg fick utmärkelsen Varbergs stadskärna innan man hann vandalisera torget och det var väl tur för rör man det så lär Varberg komma sist nästa gång.

Årets ombyggnation

Ingen som helst tvekan att Heijlska villan är det. Det återstår ett skelett som nu väntas på att få nytt innehåll i gammal stil. Frågan är om inte rivningslov skulle ansökts om innan i en byggnad som inte får rivas.

Årets ombyggnation 2

Fästningsterassen har sett likadan ut så länge jag minns. Nu är det inte ombyggnaden som är problemet utan att det nu blivit så dyrt att det blivit så svårt att hitta någon som vill köpa och driva stället. Klart är väl att priset för 9 månaders stiltje vill ingen betala för.

Årets pir med fästningsbad

Ja det är inte färdigbeslutat än men politikerna lovade efter stadshus B att historien inte skulle upprepa sig med det som utlovas och budgeteras ska hållas. Men här har politikerna än en gång tagit sig vatten över huvudet.

Årets sanering


Ja kv Renen kommer att bli en följetong ett antal år och nu har äntligen saneringen av Varbergs mest förorenade mark kommit igång.

Inga kommentarer: