< div id=”header ”>< / div>

onsdag 2 november 2016

Miljöpartiet ett sjunkande skepp som mest består av inre bråk och mindre av politik !


Vad händer i nuvarande miljöpartiet och bråkades det inte mer förr inför öppen ridå? Fanns det inte folk inom MP som "gick till andra sidan"? Består EGENTLIGEN inte Miljöpartiets riksdagsgrupp av lycksökare och karriärister ?

Jag ser själv inget konstigt att det uppkommer konflikter i ett parti som är sjunkande. Det uppstår irritation och många ser om sig sitt hus. De kanske själva inser att de inte får behålla sin plats eller position efter nästa val.

Däremot kan ett parti som Feministiskt Initiativ vädra morgonluft att de kan bli ett gångbart alternativ för de rosa som vill ha en grön profil.

Vad står jag själv nu mitt i den gröna röran?

I huvudsak är jag ingen rikspolitiker jag verkar lokalt i första hand
. Som fd medlem i miljöpartiet kommer jag att ha allt mindre med MP att göra och ser allting utifrån. DE tar sina beslut jag tar mina. Miljöpartiet ÄGER inte mig längre det är en stor skillnad.

Men har jag då inte bytt sida? Ja om man menar att jag bytt från "Alliansen plus MP" står jag inte med automatik bakom majoritetskoalitionen i Varberg då jag inte längre är välkommen på DERAS möten utan fattar egna och självständiga beslut. MP är alltså mer än Fridolinpartiet på riksnivån där det händer saker som jag inte behöver försvara längre. Inte heller lokalt vad som rör sig i majoriteten.

Det som kommer närmast är budgeten inför nästa år i Varberg där jag kan säga redan NU att jag stödjer majoritetsbudgeten som är lagd mellan Alliansen och Miljöpartiet. Jag står på ungefär samma position som liberalerna i Falkenberg lokalt då jag har en motion om gratis bussar för 75 + som ännu inte är behandlad i kommunfullmäktige. Vi kämpar vidare !

Den som undrar hur det var förr i Miljöpartiet kan lyssna på klippet nedan då Socialdemokraterna uppfattade MP som ett hot inte det annex det utvecklats till idag till S.

Inga kommentarer: