< div id=”header ”>< / div>

onsdag 23 november 2016

Miljöpartiet är åsiktspolis på facebook men silar mygg och sväljer kameler !


För ett år sedan hade MP tillkallat en krisgrupp i Miljöpartiet i Varberg för att jag uttryckt mig olämpligt på facebook. Fullmäktigegruppen uttalade att de inte hade förtroende för mig och krisgruppen lämnade förslag på ett avtal för samarbete som vi skulle skriva under. Ingen skrev på.

Det jag skrev ordagrant på facebook var

"du tillhör de otacksamma som kommit till Sverige och privilegierat dig. Inget ovanligt, jag har fått ligga ute, bo trångt och haft det svårt. Du hamnade i VIP-kön".

Detta var riktat till en person som kommentar i ett sammanhang och jag tog bort det hela då jag la in kommentaren en lördag när jag lagade mat och inte var direkt koncentrerad vad som diskuterades på tråden.

Detta SKÄRMDUMPADES skickades vidare till Miljöpartiet i Varberg, Varbergs kommuns hemsida som BEVIS på hur jag uttryckt mig och frågan var om jag kunde ha FÖRTROENDE att representera MP med detta uttryck.

Uppenbarligen verkar det vara lågt i tak att på sin egen facebook-sida uttrycka sig hur som helst om man har förtroendeuppdrag i Miljöpartiet. Däremot kan Miljöpartiet själva efter detta göra 180-gradig svängning i flyktingpolitiken, införa gränskontroller, försvåra för asylsökande och har nu fullt att jaga papperslösa, utvisningshotade som fått avslag att förpassa dem ur landet.

Nu handlade detta för ett år sedan om en person som varit i Sverige ett tjugotal år minst som liten och med svenskt efternamn jobbat som journalist med poddar och har minst sagt lite knäppa åsikter i olika frågor. Det har alltså gått relativt bra för personen. Det gör det inte för andra minst sagt. Alla de som dör på medelhavet kommer inte ens över till Europa.

Vad gäller att ha kommit hit så är det mycket långväga och på något sätt är Sverige känt som ett bra land att komma till. Personen kände ingen tacksamhet heller för det var en självklarhet att Sverige skulle bana vägen för alla som haft ett helvete oavsett var de kommer ifrån.

För personens skull och för Miljöpartiets skull så har jag efter mycket lång betänketid lämnat Miljöpartiet den 7 september 2016 mycket noga övervägt min egen situation i MP. Jag har inte lämnat mina politiska uppdrag däremot.

Jag är nu fri att tycka vad jag vill utan att Miljöpartiet specialgranskar min facebook och twittersida. Det känns bra att vara fri från granskning nu granskar jag istället Miljöpartiet.


Inga kommentarer: