< div id=”header ”>< / div>

lördag 29 oktober 2016

Vad står Grön Ungdom när det gäller asyllagen - för eller emot ?


Grön ungdom mot asyllagen och pläderar för FLER flyktingar? I vilket fall går det om man vill förhindra avvisningar kraftfullt och att lätta på ID-kontrollerna.

Tidigare har Grön Ungdom varit notoriskt lojala med regeringen i det mesta. Nu visar det sig att det även inom GU finns samma berättigade kritik som förekommit här i Grön Omstart mot den hårda flyktingpolitiken.

I Skåne har ledande lokala och regionala miljöpartister uttalat att de vill släppa på ID-kontrollerna. Samtidigt sker avvisningar av afganska ensamkommande som egentligen kommer via Iran.

Oavsett vad det nu finns för olika motsättningar finns således stöd för att det nu öppet finns de som menar att den superlojala attityd hos Riksdagsgruppen majoritet i MP att visa absolut enighet inte längre är hållbar en längre tid.

Huruvida MP tar till sig kritiken och opinionen lär visa sig men när nu de mest lojala visar samma kritik som i GO kan inte längre riksdagsgruppen i MP bortförklara att det är en liten minoritet som inte fattar att det handlar om regeringsduglighet.

I en förhandling med S kan inte bara 4 vara lojala med kritikerna. Då måste de 21 också vara det annars blir det inte mycket till förhandling om allting sker på S villkor.

Inga kommentarer: