< div id=”header ”>< / div>

fredag 16 september 2016

"Miljöpartiet är för frihandelsavtalet som förhandlas fram och är ett liberalt parti" ?


Rikard Allvin är ersättare i riksdagen för Miljöpartiet.På hans främsta agenda inför valet var frågan om TTIP. Han skriver bl.a.kritiska analyser i ttippen.se. Nu sitter han inte i riksdagen men med tanke på de lojalitetsförklaringar som avges där så skulle han hamna i en märklig sits.

I sammanhanget är det intressant som Birger Schlaug skriver i sin blogg "Miljöpartiet har, enligt regeringsförklaringen, accepterat CETA, det vill säga frihandelsavtalet, med den hårt kritiserade investeringsskyddsmekanismen, mellan EU och Kanada.

Jag undrar om Miljöpartiets riksdagsgrupp tagit ställning till det - och om man gjort det lär man också acceptera TTIP. Vilket förresten partiets ekonomisk-politiska talesperson redan meddelat i riksdagen."

citat ur ttippen.se
" Att en rödgrön regering verkar så starkt för att genomföra avtal som har kritiserats just för att kunna hota välfärd, miljön och klimatarbetet är rimligen en överraskning för många."

VAL TILL RIKSDAGEN

Miljöpartiet de gröna VALKRETS Halland

Du kan personrösta genom att sätta ett kryss för den kandidat du helst vill ska bli vald. Du kan inte personrösta på fler än en eller någon annan kandidat än de som står nedan.

Agneta Börjesson, 56 år, riksdagsledamot, Kungsbacka
Rikard Allvin, 28 år, politisk sekreterare, Falkenberg
Maria Söderberg, 26 år, studerande, Halmstad
Lena Angviken, 63 år, bibliotekarie, Laholm
Ola Nilsson, 45 år, lärare, Halmstad
Elisabeth Falkhaven, 59 år, projektledare, Hylte
Stefan Edlund, 48 år, lärare, Varberg
Eva Ericsson, 56 år, helhetsbyggare, Laholm
Clas Rosander, 61 år, fritidspedagog, Kungsbacka
Hans Leghammar, 56 år, affärs- och miljökonsult, Halmstad
Ingegärd Salmose, 53 år, rektor, Kungsbacka
Vagn Abel, 64 år, lärare, Falkenberg
Ulf Bjerstaf, 66 år, pensionär, Laholm

1 kommentar:

Pierre Simonsson sa...

klippet är klippt så att det framstår som att mp är För alt i TTIP men skulle inte tro att de är För ISDS grejen där suvereäniteten i staterna fråntas landet där företag kan överklaga ett lands mijöbeslut till exempel.