< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 september 2016

Stefan Löfven har stärkt sin ställning trots kritiken från missnöjda gröna och en allians som hotar tvinga bort honom !


Först vill Jan Björklund bjuda in SD till samtal som fick de övriga i alliansen att skruva på sig i synnerhet den tänkte regeringsbildaren Anna Kinberg-Batra. Därefter bråket i Liberalerna med Birgitta Ohlsson. Nu senast Jan Björklund att Löfven ska tvingas bort om alliansen blir större än rödgrönt.

Löfven vägrar att avgå även om alliansen vinner valet

Stefan Löfven har nu i en SvD-intervju sagt att han lämnar inte frivilligt även om alliansen blir större än rödgrönt. De tvingas alltså söka stöd hos SD.

Alliansen svarar med en ganska tam debattartikel i SvD. Varför har de ingen gemensam budget då? Varför har de inte samlade gjort upp med rödgrönt i de 15 blockpolitiska frågor som åstadkommits under denna halvan av mandatperioden.

Enligt Tomas Eneroth gruppledare i riksdagen för S välkomnar han även uppgörelser om skolan och bostäder.

Frågan är vad som är kvar i mellanrummet mellan regeringen och en allianspolitik som har brett stöd hos svenska folket UTAN SD:s INFLYTANDE?

#Grönomstart en sluten grupp på facebook ett störningsmoment för Miljöpartiet

Under ytan hos eller utanför (tolka den som vill) de gröna finns en grupp som heter #Grönomstart på facebook en sluten grupp som jobbar i det tysta. Miljöpartiets partistyrelse lämnade och Grön Ungdoms språkrör uppmanade att inte delta i den gruppen utan använda sig av Miljöpartiets officiella kanaler.

Det var ca 100 personer som lämnade gruppen inom några dagar men nu har #Grönomstart återtagit förlusten och är större än någonsin. Det betyder att många inte är nöjda med den mainstream-politik MP för i regeringen.

Nu senast finns en artikel som de "fyras gäng" skrivit alltså Carl Schlyter, Valter Mutt, Annika Lillemets och Jabar Amin om handels- och investeringsavtal som EU förhandlar med USA (TTIP) och redan färdigförhandlat med Kanada (CETA) som är högt uppskattat i gruppen.

Nu är inte gruppen på #Grönomstart såpass stark att de kan påverka Miljöpartiets riksdagsgrupp den är ju väljarvald kanske inte heller Miljöpartiets parttistyrelse. Men ytterst har den en påverkan på viljan att lägga sin röst på Miljöpartiet i kommande val om "sosseriet" fortsätter.

Det finns medlemmar i gruppen som tror de kan radikalisera MP men det tror inte jag. Miljöpartiet kommer att fortsätta vara jolle under Löfven. MP fick sex ministerposter och riksdagsgruppen står bakom den regeringsförklaring som är lagd.

#Grönomstart har en viktig uppgift att fylla för de vilsna och besvikna gröna som ser Miljöpartiet allt för streamade och som tänker gå till val på komrommisser och blocköverskridande uppgörelser. I förlängningen en urvattning av Miljöpartiet som parti och frågan är om inte MP får förlita på stödröster från S i nästa val om de ska hålla kvar Löfven. Det var ju han som gav dem sex ministerposter.

Inga kommentarer: