< div id=”header ”>< / div>

torsdag 25 augusti 2016

#GrönOmstart för Miljöpartiet i höst innebär uppstramning i leden !En intressant diskussion på bästa sändningstid kom till i Aktuellt mellan inte mindre än den mer optimistiske Mikaela Valtersson och mer pessimistiske Birger Schlaug båda före detta politiker men med en gedigen bakgrund av maktspelet inom Miljöpartiet.

Birger Schlaug menar att MP fått ut alldelers för lite grönt innehåll i regeringsamverkan att det är S som framstått som vinnare varje gång.

Mikaela Valtersson menar att den första tiden varit mycket att "lära sig regera" och då begås misstag då får man inte igenom saker så lätt.

Birger Schlaug har en mer pessimistisk hållning och mer gröna krav än Mikaela Valtersson som ser att samarbetet med socialdemokraterna kommer att bestå. Men det kommer att bli en tuff resa framöver.

Min bedömning ÄR

- Miljöpartiet kommer INTE att lämna regeringssamarbetet 2018 utan kommer att gå in i valrörelsen i regering.

- S kommer att erkänna att det är BEROENDE av Miljöpartiet varför annars släppa sex ministerposter och såga av den gren man sitter på. Det innebär också eftergifter i motsvarande mån dvs 25 % av budgeten ska vara MER GRÖN än röd. Annars framstår en del av ministrarna som S-ministrar.

- MP kommer att satsa på intern förnyelse utifrån den politik som drivits. Dvs inga återställare eller vänstervridning. Det kommer att främst satsa på GRÖN EKONOMI och ha en diskussion utifrån det.

- Gräsrotsaktivister , gröna fundamentalister, enfrågeförespråkare får hitta en annan politisk hemvist. Partiet kommer att satsa på yngre välutbildade människor i karriären som har ett globalt tänkande.

- MP kommer att till stor del förlita sig på de kanaler som finns och kommer att ha mer gemensamt med de etablerade partierna än att väljar- och medlemsmaximera partiet. MP vill ha en nisch av enighet och positiv tänkande framför gnäll och kritik i nätverk på sociala medier.

- #GrönOmstart är gruppen som Birger Schlaug nämnt i sin blogg är en sluten grupp som MP partiledning vill se slockna helst igår. Anledningen är att där förs fram kritik som sedan kan bli läckor om sånt som ska tystas ner. Frågan om det lyckas återstår att se.

Inga kommentarer: