< div id=”header ”>< / div>

torsdag 28 juli 2016

Vad kommer att hända med Viskadalsbanan? - besked innan valet tack !


Två socialdemokratiska riksdagsledamöter från två olika valkretsar skriver i Borås tidning och i Hallands Nyheter om det nödvändiga att rusta upp Viskadalsbanan.

Ett syrligt inlägg kom därefter från Ann-Charlotte Stenkil kommunstyrelsens ordförande i Varberg som direkt börjar hacka på de välmenande S-riksdagsledamöterna. Konstaterar att det kom hejarop från MP-ledamoten Stefan Edlund.

1) Jag konstaterar att Alliansen + MP i Varberg inte någonstans verkar bekymra sig för Viskadalsbanan och vad som ska hända med den framöver. S väcker ändå signaler även om de är vaga så är de välmenande.

2) Vad gör Jörgen Warborn (M) Varbergs moderata ledamot i riksdagen för att påverka? Inte med ett ord nämner kommunstyrelsens ordförande sin partikamrat som ändå är Varbergs andra riksdagsledamot.

Moderaterna har gjort det lätt för sig. De har lämnat över till en minoritetsregering i riksdagen att sköta det här med järnvägen med dess förlängda arm Trafikverket. Själva sitter de på läktaren och inväntar 2018-års val.

När det är två år kvar till nästa val ställer Ann-Charlotte Stenkil (M) ledamöter från S till svars när de om två år kanske sitter i opposition. Dålig stil ! Vad vill moderaterna göra och ska MP sitta med på moderattåget lika välvilligt som Stefan Edlund MP:s starke man i Varberg och applådera?

Stefan Edlund (MP) var den ende från Varberg som stod på MP:s riksdagslista i valkretsen och dessutom fick mest kryssröster i disktriktet mer än Agneta Börjesson (MP) som NU sitter i riksdagen.

Hallandstrafikens ordförande är Gösta Bergenheim (M) Varberg kompetent sådan jag har honom som en av mina grannar över gatan vågar inte skriva något annat har ett stort finger med i regiontrafiken. Vad får Ann-Charlotte Stenkil (M) för besked från sin partikamrat de bör rimligtvis ha nära kontakter? Är det buss han helst vill köra på sträckan Varberg-Borås?

Inom Region Halland finns ett etablerat samarbete mellan Alliansen och MP. Det närmaste jag kan komma med "oro" från MP:s sida är att behålla Nässjöbanan i övrigt är oron från många andra vad som ska hända med Viskadalsbanan.

Inga kommentarer: