< div id=”header ”>< / div>

fredag 8 juli 2016

Miljöpartiet litar till ny nationell samordnare men avfärdar den interna kritiken !


Är Miljöpartiet fågel, fisk eller mittemellan? Jag har pejlat dagsformen under Miljöpartiets dag i Almedalen

Lämna regeringen

"Dagens miljöparti har självt blivit soffpotatis. Det slingrar sig undan en mängd vallöften och ideologiska hjärtefrågor. Dess plats i regeringen blockerar därför en politik för alla de förändringar som nu krävs, skriver miljöpartisterna Mattias Kauttmann, Annika Lillemets och Ralph Monö i SvD."

Grundaren

"Miljöpartiet riskerar att åka ur riksdagen och måste vinna en stor politisk seger i höstens budgetförhandlingar med Socialdemokraterna. Annars måste partiet lämna regeringen.
Det anser MP:s grundare Per Gahrton."

Kärnmedlemmen

"Ledningen för Miljöpartiet har fått utstå mycket kritik för brunkolsuppgörelsen. Många medlemmar har gått ur partiet på grund av försäljningen av Vattenfalls gruvor.

Lotta Hedström är tidigare språkrör och riksdagsledamot i Miljöpartiet. Hon menar att detta är droppen som fått bägaren att rinna över för många miljöpartister."

Väljarna

"Mer än hälften av väljarna kan inte nämna något positivt som Miljöpartiet bidragit med i regeringsarbetet. Det visar en färsk undersökning från DN/Ipsos.

– Det är tråkigt, säger språkröret Isabella Lövin."

Hoppet

"Regeringen utser Naturskyddsföreningens avgående generalsekreterare Svante Axelsson till nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

- Det här uppdraget känns spännande och otroligt viktigt. Jag hoppas att mina många kontaktytor och erfarenheter kan bidra till att påskynda vår klimatomställning. I arbetet ska jag både lyfta fram alla de möjligheter som finns och identifiera hinder som vi ska ta oss över, säger Svante Axelsson."

Inga kommentarer: