< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 juli 2016

Ideella sajten #GrönOmstart skakar det regeringstrogna Miljöpartiet !Birger Schlaug skriver i sin blogg : Återvinn Miljöpartiet.

Till stor del har diskussionen om detta pågått i en sluten ideell grupp kallad #GrönOmstart på facebook. En grupp med något mer än 1000 medlemmar som utvecklats som en slags "minikongress" på nätet.

Det har varit hårda bataljer mellan de regeringstrogna och de som ifrågasätter vad MP håller på med i regeringen.

Jag är väl medveten om att vägen dit går via partiprogram , valmanifest och regeringsöverenskommelsen.

Gröna avtryck i den finns här.

Avtryck i statsbudgeten finns här

Nu är det lite skilda världar i Miljöpartiet. Alla ser inte den formella vägen. I synnerhet inte den vanlige medlemmen och väljaren som röstat på Miljöpartiet. Det är här det skiljer sig.

Många upplever att dialogen inte fungerat, beslutsvägar från idé till beslut varit för krånglig , att det kompromissats bort heliga kärnfrågor för att få igenom annat.

Inte minst att både partistyrelsen och riksdagsgruppen blivit forum för regeringen snarare än för medlemmar och väljaren.

Det är i det här skedet sajten #Grönomstart kommit till. Ett forum för ökad demokratisering och ideutveckling av den gröna rörelsen och dess parlamentariska gren miljöpartiet.

1 kommentar:

Per C Larsson sa...

Hej Pierre!
God analys, bristen på intern kommunikation samt toppstyrning av Mp:s politik ser jag som huvudorsakerna till misslyckandet? hittills?
Mvh Per Larsson