< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 juni 2016

Peter Eriksson kommer att vända Miljöpartiets förtroendesiffror - populärare än statsministern !


Plötsligt har miljöpartiet fått två ministrar som är populärare än än dess språkrör. Både Peter Eriksson och Alice Bah-Kunke är populärare enligt Novus. Ja Peter Eriksson är t.o.m. populärare än statsministern.Om nu detta nyttjas rätt av MP att inte personfixera partiets politik vid en viss person utan också visa bredd i toppen finns det hopp om sådär 15% i nästa val istället för ett depressionsparti kring 4%-spärren.

Jag tror det finns möjligheter för Miljöpartiet att växa men det krävs då tydlighet vad som är kompromisser vilket är nödvändigt att visa för resultaten skull och mål och inriktningar som bygger på den gröna ideologin.

När Birger Schlaug bloggar om det becksvarta hålet är det just den makthybris vissa i miljöpartiets topp hamnat i att inte LYSSNA PÅ OPINIONEN, att sätta sig själva på piedestal mot dem därnere, mot aktivister som agerar och mot gräsrötter som tror de är något.

Miljöpartiet är på väg att indefinera sig med makten och den med mest erfarenhet hur viktig motmakten är bör vara just Peter Eriksson. Han känner till när MP varit ett utdefinerat parti och själv har jag svårt att se honom rent indefinierad med makten av egoskäl. Han har varit med för länge att gå på nitar och tar sina strider om de dyker upp.

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel med 1 023 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 år mellan den 26 maj och 1 juni 2016.

Frågan: Vilket förtroende har du för följande ministrar?

Siffrorna anger andelen som har ganska eller mycket stort förtroende.

Anders Ygeman (S) 41 % (0)

Margot Wallström (S) 40 % (+4)

Peter Eriksson (MP) 28 % (-)

Stefan Löfven (S) 25 % (0)

Magdalena Andersson (S) 22 % (+1)

Alice Bah Kuhnke (MP) 20 % (+3)

Morgan Johansson (S) 20 % (+2)

Mikael Damberg (S) 19 % (+2)

Ylva Johansson (S) 19 % (+4)

Gustav Fridolin (MP) 15 % (+3)

Ibrahim Baylan (S) 12 % (+3)

Isabella Lövin (MP) 11 % (+3)

Ann Linde 6 % (S) (-)

Karolina Skog 4 % (MP) (-)

Inga kommentarer: