< div id=”header ”>< / div>

onsdag 1 juni 2016

Folkomrösta om NATO på valdagen !


Regeringen säger nej till Nato men vad hjälper det i nästa val om allianspartier och SD skulle vara FÖR Nato. Regeringen beredde vägen genom värdlandsavtalet ja riksdagen om vi ska hård-dra det. Inga mer svek i denna frågan med bortförklaringar tack !

I Finland pågår diskussionen också och där står De Gröna mer fritt men presidenten Sauli Niinistö kräver en folkomröstning för ett sådant beslut.

Vi kan beskylla alliansen för att vara splittrade och mycket sånt men jag tror INTE rödgrönt ska låta SD bli det parti där frågan avgörs. Då liknar det som när S styrde i många år. Besluten i riksdagen fattades på socialdemokraternas kongresser.

Som valfråga tror jag inte S och MP är trovärdiga heller. Inte minst MP som kräver en mer sammanhållen linje i riksdagsgruppen för att utgöra förhandlingspart i regeringen. S är tveksamt om deras styrka räcker till då de för länge sedan förlorat rollen som enda statsbärande parti.

MP har i dagsläget ingen annan regeringsbildning att tillgå då det är S som avgör vilka fler partier som kan tänkas ingå i regeringen. V fick inte vara med utan duger bara som budgetunderlag. Folkpartiet har NATO-anslutning som en av sina profilfrågor. Det hämmar förstås.

Inga kommentarer: