< div id=”header ”>< / div>

lördag 7 maj 2016

Regeringsduglighet kontra miljön - det är frågan !


Är målet för MP att uppnå regeringsduglighet? Till vilket pris då får man fråga sig?

Vi måste professionaliseras och växa med uppgiften säger Anders Walner i lördagsintervjun

Om vi enbart ser till miljön uppnådde Miljöpartiet före valet alla rätt i Naturskyddsföreningens"högskoleprov".

OM nu målet var att nå regeringsduglighet sitter man redan där ihop med ett parti S som på det området har meriter som inget annat parti men desto sämre i MP:s paradfråga miljön.

Om nu ett parti som Centern blev ganska anfrätt av sin insats i alliansregeringen som "alliansens gröna tröst" riskerar Miljöpartiet att bli det också.

Frågan är om Miljöpartiet i längden klarar detta? Tålamodet liksom basen finns inte på samma sätt i MP att tåla stryk. Det är i huvudsak media som givit framgångarna och det är media som just nu sänker MP:s opinionssiffror.

Det FINNS framgångar i regeringen men vem får äran för dessa? Ja inte är det MP isf utan S som gått med på uppgörelser.

Sedan finns det sådant som INTE gagnar S utanför kärnområdet "miljö" och där kommer S inte att ge med sig. Det är i de områden S förlorar väljare till M och SD och ser att nästa val då blir en "baggis" för någon annan att ta över.

Dessutom ska S dessutom leverera till LO-folket som inte är MP:s paradgren precis. Förmodligen handlar det inte bara om inskolning och spetskompetens i kansliet utan rejäla "kulturkrockar" så fort MP ger sig utanför gränserna där partiets trovärdighet i väljaropinionen är klen.

Inga kommentarer: