< div id=”header ”>< / div>

fredag 6 maj 2016

Miljöpartiet har en jobbig uppförsbacke framför sig !


MILJÖPARTIETS KRIS KORT SAMMANFATTAD: Först lite mediadrev kring Mehmet Kaplan med efterdyningar kring Yasri Khan sedan ett "klargörande" från språkrören att nu ska det blir ordning och reda och att värderingsfrågorna ska tas på fullaste allvar.

"Vi gör just nu vår första mandatperiod som regeringsparti. På samma sätt som när partiet kom in i riksdagen 1988 så innebär det att många människor lär sig nya jobb och nya funktioner. Vi var inte ett parti med en färdig rutin runt regeringsarbete, vi är mitt i en process att bygga den rutinen nu. Vi är en lärande organisation som gör fel, gör om och utvecklas."

Sedan utspelet där språkrören märkte att det började gunga under fötterna och de öppnade upp för riksvalberedningen att söka nya kandidater som kunde göra jobbet bättre. De sökte också förtroende för att med starkt mandat leda partiet inför valrörelsen 2018

"Men de ville inte avgå. De ville fortsätta leda partiet. De sökte ett starkt mandat.

Det var, som så mycket annat språkrören sagt de senaste dagarna, svårbegripligt. Särskilt i kombination med att de båda hade klätt sig i glada färger och de där maniska leendena.

Journalisterna viftade bort Fridolins och Romsons besked. Det var spel för gallerierna, skrev de i tidningarna. Vilket parti skulle hinna byta ut sina ledare på två och en halv vecka? Vilken motkandidat skulle kunna mobilisera? Det var ju löjligt."

Polls an polls under perioden fram till nuläget
Min analys: Sedan Miljöpartiet kommit in i regeringen har trenden fortsatt att partiet inte tycks bli starkare, inte heller större, det klantas här och var, det får aldrig fotfäste, partiet tappar medlemmar, partiets aktiva börjar tröttna och känner sig redan slitna. Det behövs en nystart, en omstart men framför allt behövs det lyftas fram människor som känner glöden och engagemanget att driva frågor även om det måste kompromissas en hel del. Själva symbolen för detta är språkrören men också partistyrelsen. Blir ingen förnyelse där kommer Miljöpartiet att få en oerhört jobbig tid framöver.

Inga kommentarer: