< div id=”header ”>< / div>

fredag 22 april 2016

Miljöpartiet måste släppa prestigen och satsa på överlevnadsfrågorna!


Hösten 1980 läste jag ett upprop om att det bör bildas et NYTT politiskt parti ett miljö och framtidsparti publicerat i Dagens Nyheter.Okey dags då att återvända till rötterna. Jag var en av de 100 första i den framtidsgruppen som var med INNAN det blev ett parti: Miljöpartiet.

Bra med blandning av olika egenskaper och personer i partistyrelsen men det får inte råda tvekan om överlevnadsfrågorna. Sedan får de gärna gå klädda i slips, bära urringat , halsband, hälsa på varandra och kramas. Bara ni jobbar för det som miljöpartiet en gång bildades för. Att rädda framtiden.

Bra med blandning i riksdagsgruppen också det behövs många olika som får se olika ut och gärna hälsa på varandra och sitta i olika utskott.

När formerna och normerna börjar bli viktigare än den gröna politiken är det något som gått snett. Jag skiter i om katten är svart eller vit bara hen fångar råttor var det väl Mao som sa?

Något känns inte självklart. Ekonomin går som tåget INGEN ifrågasätter BNP längre i debatten. Miljöpartiet är det parti ihop med gröna i Luxemburg som styr mest i världen bland gröna nationella partier. "Miljöpartiet har aldrig fått igenom så mycket i en regering som nu".

Tillväxtens gränser nej bara vi fixar klimatfrågan så ordnar det sig? Vattenfall gör det genom att dumpa bort brunkolet till nån annan. Kärnkraften avvecklar sig självt. Sol och vind slår nya rekord.

Vad håller Miljöpartiet på med då? Fixar självmål hela tiden för nu har partiet blivit så lika alla andra partier (utom SD) att man bär i stort sett samma matchtröja. Du ser inte skillnad på en miljöpartist eller någon annan.

Miljöpartister använder samma politikerspråk och uttryck, samma typ av klädsel, umgås i politikerkretsar, har samma vanor och ovanor som vilken politiker som helst dvs en i polikermängden.

För den oinsatte: SKITTRÅKIGA helt enkelt.Vem vill bli som dem? Ska detta Miljöpartiet ADMINISTRERA oss in i framtiden som bygger på riksdagensutredningstjänst.Som verkar NÖJDA med sin position hmm och väljarsiffror som får igenom så MYCKET?

Nej det behövs ett framtids-och miljöpartiparti som kan rör om i grytan.Det ska inte SD göra som tredje kraft. Den rollen ska MP ta tillbaka. Frågan är bara om någon orkar? Ja inte fan gör någon det om det tar 36 år. Men om partiet släpper prestigen och ser till överlevnadsfrågorna gör ALLA det.

Inga kommentarer: