< div id=”header ”>< / div>

torsdag 21 april 2016

Miljöpartiet skyller på media och saknar krishanteringsinsikt !


Miljöpartiet har INGEN inre kris det är INTE UPPROR i Miljöpartiet men det är en KRIS mellan Miljöpartiet och MEDIA. Miljöpartiet klarar inte av medianhanteringen och har dessvärre ingen krishantering heller.

Som Paul Ronge skriver i ett inlägg om Miljöpartiet under Kaplankrisen se citatet nedan.

"Först kommer förnekelse, försök att skylla på andra, att bagatellisera och blanda bort korten. Sedan, när kritiken växer, försöker man tiga ihjäl krisen, gömma sig och hoppas att den ska försvinna. Till slut återstår bara att bita i det sura äpplet och avgå"

- förnekelse Nej nej uppslutningen är TOTAL inom MP alltså har inget hänt
- försök att skylla på andra Det börjar brännas men Mehmet Kaplan har gått på middag i god tro han träffar ju så många olika
- bagatellisera ja VEM har inte DU SJÄLV träffat och suttit och krökat med eller hamnat vid samma bord med nångång? DU är inte bättre själv med ditt umgänge
- blanda bort korten Men nu är ju inte gammal skåpmat relevant i sammanhanget det är ju inte ett dugg om bostadsfrågor eller utbyggnad av bredband. Det är gallematias.

När kritiken växer

- tiga ihjäl krisen (vi vet ju att det är nyhet en dag sedan drunknar det i nyhetsflödet)
- gömma sig intervjuoffren gör sig oanträffbara likaså språkrör och partisekreterare
- ställningstagande loppet är kört nu gäller det att bita i sura äpplet

Miljöpartiets ledning omger sig med ja-sägare

"Det ska sägas att alla, oavsett hur begåvade och rutinerade de är i sina jobb, blir dummare under en kris. Det är som att hamna i en torktumlare, tankarna mal och går runt, runt. Konspirationsteorier frodas.

Den så kallade reptilhjärnan går i gång och man riskerar att både säga och göra saker som man sedan bittert får ångra.

Botemedlet mot detta är skickliga medarbetare som håller huvudet kallt och framför allt koncentrerar sig på att se det som är rätt och relevant i kritiken, det som måste bemötas för att det ska finnas en chans att komma ur den helskinnad. Tyvärr omger sig just politiker alltför ofta med ja-sägare. De som bara klappar dem på axeln och säger tröstande ord om ”dumma journalister”.

När MEDIA framstår som ett hot sluts leden och intern kritik tystas ner eller förringas. Men förr eller senare kommer de fram. Ja media är extra noga att de får komma till tals. MP försöker ju tysta kritiken. Det är nog det MEST allvarliga som jag ser det. Miljöpartiet behöver större öppenhet, mer mångfald och olika kanaler för att kunna växa.

1 kommentar:

Timo Grönlund sa...

Intressanta reflektioner och det är alltid uppfriskande med en grön reflektion som inte är "modererad" av partistyrelsen innan publicering.

Timo Grönlund
Ordförande MP Vallentuna