< div id=”header ”>< / div>

torsdag 10 mars 2016

Halländska politiker kör med skräckpropaganda ang.ny regionsindelning !

Skräckpropaganda sprids nu av samtliga beroendepolitiker i Halland angående förslaget till regionincdelning där Halland+Västra Götaland+ Värmland bildar en regional enhet.

Vad skulle det vara för negativt med ett trafikbolag istället för två olika för hallänningar norröver?

Varför ska varbergsbor tvingas till att remitteras till Halmstad när det finns Göteborg och Borås att välja på?

Vad gör resten av Halland om det vid en folkomröstning visar sig att det blir ett ja i Kungsbacka kommun?

För flertalet halläningar kommer det inte att märkas nånting.Det handlar om onödigt revirtänkande och att politiker värnar sina kompisrelationer och lokalt bytänkande.

När sjukvårdspolitiker reser till Boston har de själva angett ribban att Halland inte räcker till. För övrigt går väl Öresundståget till Göteborg och stannar väl inte med Kungsbacka som ändstation?

När barnakuten lades ner i Varberg var samtliga partier överens.Men är alla drabbade överens om att de ska remitteras till Halmstad?

För de flesta tror jag det är viktigt att vi får en utvecklad kollektivtrafik och en sjukvård där vi kan utveckla våra vårdcentraler. Inte att bevara otympliga sjukhus som var byggda vid en annan tid.

Akutmöjligheter är viktiga och här finns mycket att göra för att kunna diagnosticera och ges möjligheter via sjukhus och ambulanser. SOS känns ganska oroligt som det fungerar idag och kan förbättras.

Vården ska ges när och där den behövs och bör vara så gränslös som möjligt.Kollektivtrafiken ska vara samordnad och möjlighet till pendling på ett bra sätt där det behövs.

När frågan en gång avgjordes i Kungsbacka på ett fullmäktigemöte ajourmerades mötet och MP avgjorde frågan. Varberg skulle ta beslutet veckan efter.

Under en tid fick samtliga partiers ledamöter ordförandeposter bara det stod Kungsbacka i dåvarande landsting för att hålla dem glada och nöjda.

Gå inte på skrämselpropagandan se till möjligheterna. Det är nu diskussionen om innehållet kan börja.

Inga kommentarer: