< div id=”header ”>< / div>

fredag 5 februari 2016

Om alliansen ska släppa SD borde svaret från rödgrönt vara att släppa V !

Dags att S bryter med V. Rödgrönt som block släpar efter och möjligt skulle det bli ett lyft för samlad vänster om även F! släpps in i värmen.

Det är väl ganska tydligt att det som sker på allianssidan är ganska annat än ett regeringsalternativ. Det handlar mest om SD alliansen verkar väldigt splittrad samtidigt har de KD utanför i nästan alla opinionsmätningar. .

På den rödgröna sidan släpptes DÖ-oket dvs att man MÅSTE komma överens med i V om budgeten. Det öppnar för att både S och V kan lägga förslag som annars V lägger. Vad har vi hört? Regeringen OCH V är nu överens vilket naturligtvis gynnar V.

En annan fördel är att det lättare öppnar upp för uppgörelser åt mitten.
Något som kanske vare sig S och MP har haft svårt för. Men som sker lokalt i samarbeten där både S och MP ingår.

Nu bor jag i kanske Vänsterpartiets svagaste fäste i Sverige och i region och kommuner där S sitter i opposition men där MP samarbetar med allianspartierna.

Jag anser att S i Halland är ganska ortodoxa traditionella och hämtar sin näring från de fackliga leden ENBART. V verkar vara mest ett dekisparti som inte ens klarar första maj längre.

V är helt händerna på att MP ingår i det rödgröna lägret och gör de inte det hamnar V ute i ökenvandring. Nej V kan ha betydelse om också F! släpps in i församlingarna. DÅ kan det bli intressant att bilda block men inte innan.

Inga kommentarer: