< div id=”header ”>< / div>

söndag 20 december 2015

Rödgrönt styre men var är oppositionen?Besvärligt opinionsläge visar SIFO men entydigt framgångsvåg för SD.

Den 1 januari 2016 inträffar något nytt. Sverige regeras med en rödgrön budget skapad av S,MP och V. Är det så konstigt då att SD går fram som ENDA oppositionsparti?

V är i en roll att de är både och. Det är i princip allianspartierna också. Alliansen framstår som markant splittrad i flyktingfrågan där C framstår som mer vänster än regeringen och M närmare SD än någonsin.

Kommer landskapet att förändras nämnvärt under 2016? Genom misstaget att som alliansen gjorde att släppa fram DÖ så har missnöjet kanaliserats till SD och inte till alliansen. Att V fick extra mycket inflytande över budgeten och sedan kritisera budgeten har inte gått hem.

Både S och MP flaggade tidigt att de är en samarbetsregering. Det var alliansen som inte klarade av detta och som också förlorade valet.

För regeringen finns nya utmaningar. S har fållat in MP i maktpolitiken som är fjärran från det miljöparti jag en gång var med och bildade.

Frågan är bara vad makten ska användas till? Lokalt har jag ju märkt att bara man vill blockera SD så är det inte så noga sedan vem man styr med bara det blir bra med poster för några.

Inga kommentarer: