< div id=”header ”>< / div>

onsdag 9 december 2015

Det parti som driver Medborgarlön och Basinkomst nästa val får min röst !


Med politikerna i riksdagen ägnar sig åt kortsiktiga lösningar finns det mer framsynthet att diskutera medborgarlön och ...basinkomst..

När det gäller hushållning av medel brukar socialtjänsten i varje kommun vara restriktiva men när det gäller Migrationsverket är det si och så. Asylbranschen verkar vara en lukrativ bransch.

Jag vet inte vad jag gjort för fel som varit en ständig pådrivare för lokalsamhället där "alla kan vara med". Där alla behövs i någon form eller där vi inte sätter kategorier på varandra. Ett samhälle där det finns en bas, en grundtrygghet, gemenskap och där vi hjälper varandra att fylla behoven.

Vad gör vi om det kommer människor utifrån? Hur integrerar vi människor? Min bestämda uppfattning är att var och en måste vara trygg i sig själv, sin egen tillvaro och att det finns utrymme för andra innan det kan bli ökad acceptans för utveckling.

Idag har vi redan den globala konkurrensen som sätter press på företag, på orter och minsta sätt att inte hänga med kan bli förödande. Dock finns det basala behov som ändå måste finnas där var och en är inblandade. Självklart vill jag att det ligger naturen så nära som möjligt och vara ekologiskt och närproducerat så långt det går.

Så länge tillväxten råder, så länge rovdriften råder, så länge krig och fattigdom härjar. Då får vi finna oss i att folk vill ha något annat bättre. Det bör finnas utrymme att kunna ta emot och erbjuda alternativ tillvaro.

Dagens system är förlegade. Vi har taktiserande politiker som inte kan hålla vallöften i form av valmanifest och partiprogram och som dyker in i en regering utan skyddsnät. De är rovdriftare inom politiken som bara tänker på sin egen plånbok och vad de håvar in till sig själv inte ett dugg på vad de levererar från sina uppdragsgivare.

Vi har människor som aldrig kommer in i samhället utan lever i ett ständigt utanförskap. Vi har en marknad som är oberäknelig. Vi har politiker som gör sina kompisar till betalda rådgivare och som använder opinionsmätningar, utredningsinstrument som redskap inte det som sagts på kongresser. Där ska bara vara trevligt förutom att det är där vi väljer folk till vissa interna poster.

På lokalplanen styrs alltmer sofistikerade lagar som få begriper men som som skapar allehanda byråkratier. Individen blir livegen den som vill och försöker men inte har rätt status och kontakter.

Det är idag väldigt lätt att gå med i ett invandrarkritiskt parti. Det är väldigt svårt för den som står utanför att finna en acceptans i samhället där just flyktingfrågan står i fokus.

Om jag nu säger så här: det parti som kommer att driva medborgarlön eller basinkomst som fråga inför 2018:års val får min röst var hamnar den då?

Text om medborgarlön

Inga kommentarer: