< div id=”header ”>< / div>

söndag 20 september 2015

Välkommen till multikultilandet Sverige !


Finns det ett behov av arbetskraft så tror jag vi välkomnar alla som kommer utifrån till Sverige. Men har vi en arbetslöshet på 8 procent så måste vi motivera att det inom vissa branscher finns ett behov av utbildad arbetskraft som vi är beroende av.

Många av de lågtröskeljobb som finns är det numera stor konkurrens ja t.o.m. akademiker tar skitjobb om det skulle vara nödvändigt.
Sedan har vi det här med boendefrågan. Det talas inte om att fylla tomma bostäder. De finns i regel på orter där det är ont om jobb för övrigt. Det talas istället att bygga tillfälliga barackliknande boenden samtidigt som vi har passivhusnorm på förskolor. Dvs kommer avskrivningstiderna att se olika ut.

Nästa fråga? Finns det något slut på flyktingströmmarna? Vi kan bara se på det enkla landet Syrien med 22 miljoner där det sägs att 11 miljoner är på flykt.

Vilka är kvar som styr i det landet för flyktingarna kommer väl nånstans ifrån.


1) kurderna styr i ett huvudsakligt område och finns i andra nationer runtomkring och där PKK anses terroristklassat.
2) Nusrafronten rebellisk motståndsgrupp väl beväpnade och med koppling till Al-Qaida. Terroristklassat.
3) IS närmare presentation behöver inte göras.
4) Assads diktatoriska styre som slog ner alla demonstrationer hänsynslöst under arabiska våren och ett alternativ i det läget hade varit nån form av muslimska brödraskapet som kunde tagit över.

Gemensamt är att få möjligtvis kurderna uppfyller kraven på mänskliga rättigheter och det vi kan kalla för demokrati. Läser man media och det gör vi handlar det mest om hur mycket mark ena eller andra sidan vinner.

Innan var det Afghanistan som var målpunkten vi klarar ju bara fokus på ett land i taget. Men det finns mängder av länder där det finns anledning att fly ifrån av olika skäl och frågan är vad händer med dem som av olika anledningar inte kan åka .

Sedan hur garanterar vi att inte de som kommer hit vill åka tillbaka ? Ibland låter det som att vi låter dem komma till Paradiset men de flyr ju från någonting. Det finns assimilering , integration och segregation.

De som kommer hit gifter sig med en etnisk svensk och kallar sig Folkesson får ett bra yrke kan vi kalla assimilerad. Den som kommer hit men tar med sig sina traditioner vill vi integrera alltså passa in i samhället. Men vi har redan idag i förorter utanför storstäder och dem som aldrig kommer in i samhället som kallas segregerade. Men frågan är om det inte är de tvärtom som gör dem så som har sitt på det torra och bor på vischan?

Inga kommentarer: