< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 juli 2015

Sluta lek märkvärdiga alla #DÖ-partier - inför EURON så kan vi diskutera hur korkade grekerna är sedan!


Läser en bra krönika av Lotta Gröning hur de politiska partierna tagit time out och hur missnöjet hamnat hos SD.

" Men faktum är, trots att våra folkvalda gör så gott de kan är det sällan de löser några problem. I takt med den ökande globaliseringen, nationernas minskade betydelse och den marknadsliberala ekonomiska politiken som allenarådande blir de folkvaldas maktlöshet och inkompetens allt tydligare.

Det här är en utveckling som pågått länge under decennier. Den har tagit sig uttryck i att den politiska makten slutit sig allt tätare samman och skaffat sig gräddfiler och egna privilegier"

"De har en fristående tjänstemannagrupp som sätter deras löner, de rekryterar medarbetare bland vänner och bekanta, de tål inte mycket kritik utan vill ha lojala supporters. I takt med att medlemsantalet sjunker fattar de beslut i riksdag och kommuner om högre partibidrag. I samband med EU-inträdet då väljarna ansågs särskilt besvärliga och inte förstod hur bra politik partierna hade, då beslutade riksdagen att alla riksdagsmän skulle få en egen sekreterare som skulle hjälpa till att förklara politiken för oss väljare"

"Vi har alltså ett politiskt system där demokratin körs baklänges. Tjänsteman och politiker bestämmer politiken och sedan har de ett system för att "förankra den" bland gräsrötterna. Eller närmare bestämt tala om för oss vad vi ska tycka. Att påverka politiken har blivit väldigt svårt, också för partimedlemmar. Det bästa sätter för att bilda opinion är via medier eller sociala medier numera"

Med Decemberöverenskommelsen har sju av riksdagspartierna tagit timeout. De rödgröna har fått sin efterlängtade makt och alliansen slickar såren. Det är bara SD som fortsätter suga upp allt missnöje och växer sig allt starkare.

Frågan är om det här med identitet är så viktigt i dagens samhälle vi kanske har nått det PERFEKTA samhället efterom alla partier är så LIKA och allt fokus riktas mot SD. HOTEN kommer från oss själva när vi påtalar vår SVENSKA IDENTITET. Nä va fan vi är ju med i EU...vi reser överallt, bosätter oss kors och tvärs, köper och handlar varor från jordens alla hörn. Men VARFÖR I HELVETE SKA VI BEHÅLLA VÅR KRONA? Inte ens GREKLAND har kvar sin NATIONELLA valuta men DET har SVERIGE?

Inga kommentarer: