< div id=”header ”>< / div>

onsdag 8 juli 2015

Kommunisterna ställer upp i Varberg 2018 för att ta mandat !

Kommunisterna satsar på att ställa upp i kommunvalet i Varberg 2018. I huvudsak satsar de på att ta upp folkliga frågor där det finns stort missnöje idag hur de hanteras.

Vilka frågor som kan bli aktuella inför valet återstår att se men klart är att Varbergs kommunfullmäktige är en församling där i stort sett hela gänget kliar varandra bakom ryggen. Det är således inte nämndsposter som KP är ute efter utan att driva politik utifrån kommunfullmäktiges möjligheter.

Men då försvårar ju KP för möjligheter till rödgrönt att ta över säger någon. Jo då är frågan om rödgrönt egentligen skiljer sig någonting med det som kallas blågrönt idag som är identisk samma politik i så fall. S har ju ambitionen att locka över centern också för att kunna bilda majoritet eftersom inget lokalt #DÖ finns i Varberg.

I vilket fall som helst är det frågor som behöver lyftas samtidigt som KP säkert vill ta udden av SD som ENDA oppositionsparti. I så fall ganska välkommet.

En annan fråga som kanske väcker intresse vilka kommer att stå på listan och når de mandat och hur många. Jag anser att KP (liksom F!) har ganska goda möjligheter att nå mandat i Varberg utifrån sina olikheter. Båda partierna har en klar profil som sticker ut men bedömer mer att F! lättast smälter in i en rödrödgrönrosa majoritet om MP väljer att byta sida och om S slutar jaga centern till sitt block.

Kommunistiska Partiet har dessutom en rikstäckande veckotidning som speglar vad som händer i land och rike.

Inga kommentarer: