< div id=”header ”>< / div>

söndag 19 juli 2015

Rötmånad i Varbergs kommun !


Om nu titeln vice statsminister väckt sån uppståndelse funderar jag på vad en gruppledare gör som vi har alla partierna i Varbergs kommunfullmäktige. De arvoderas ju särskilt och då måste det väl ha någon betydelse.


Ja de större partierna har ju t.o.m. gruppledare i nämnder och styrelser. Sedan finns det två kommunråd också och då träder väl det andra kommunrådet in om inte det andra kan? Det finns väl inget vice kommunråd vad jag vet.

Socialdemokraterna i Varberg har dessutom fullt med vice ordförande och dessa bör väl tjänstgöra när ordföranden inte kan?.

Sedan finns det något extra fint i vår kommun dessutom. Att sitta i arbetsutskottet och där kommunstyrelsens arbetsutskott sägs vara det finaste av alltihop. Ersättare till dem som sitter i arbetsutskottet är dessutom personliga och utses av partierna tror jag. Det är där gräddan av politiker håller till som får all information och dessutom utgör budgetberedning.

Nu är politiker i varierande grad inte så viktiga i Varbergs kommun. De fungerar mest som röstboskap. En del kan sitta på flera ställen också.

Under sommarren tar politiker ledigt för de som egentligen styr tjänstemännen tar ledigt då också och då blir det svårt att hålla möten.

Ofta brukar det då uppstå rötmånadsdebatt i lokalpressen. Det brukar då vara artiklar typ Kommunisterna som ingen bemöter. De har ju inte säte i kommunfullmäktige och har inte fattat att politikerna tagit semester.

Inga kommentarer: