< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 juli 2015

Om opinionsbildningen dragits åt höger beror det på DÖ !


Andreas Ekström skriver i Journalisten.se att tre liberala ledarsidor gjort en högersväng.

"Göteborgs-Posten har bytt ut hela sin ledarredaktion och tagit ett steg till höger i så gott som alla frågor"

"Dagens Industri har i en rad häpnadsväckande texter anammat Sverigedemokraternas självbeskrivning, och propagerat för att skrota Decemberöverenskommelsen, på ett sätt som inte lämnar mycket utrymme för annan tolkning än en önskan om borgerlig regering med stöd från Sveriges reformerade vit makt-parti"

"Expressen har ändrats minst av dessa tre, men skickar testballonger i migrations- och integrationsfrågan som allt mer börjar likna missiler"

Vad gäller opinionsbildning och faktiskt opinionsläge kanske det ändå varit bra med ett omval? Då kundede deklarerat att om valet slutar på samma sätt som i september kommer vissa partier att ingå en "decemberöverenskommelse" men folket ska få rösta FÖRST.

Det ville och vågade inte partierna utan gav en massa visserligen godtagbara skäl som lågt valdeltagande, risken att SD blir överfokuserade, alliansens dilemma att ledande personer lämnat och regeringströtthet hos alliansen.men och valtrötthet hos de aktiva. Risk att KD och FP ramlat ur riksdagen.

Rödgrönt hade ju fixat ett regeringsprogram med två partier och det fanns både sossar och miljöpartister som inte var helt nöjda fast av olika skäl.Vänsterpartiet hade kunnnat stärkas vid ett nyval. F! hade inte orkat så kort tid efter de hade räknats ut.

Nu ser jag det ur FOLKETS synpunkt. Inte partiernas mobiliseringsförmåga och att val kostar pengar samt annat taktiserande.

Vi hade extramöten i MP om detta och jag meddelade mitt intresse att vilja stå på riksdagslistan. Fick då höra från en ledande miljöpartist i Halmstad att det var bättre att satsa kompletteringsplatser på nån ung från Laholm i stället.

Som om en erfaren hungrig äldre står i motsats till coming hen? Det finns en del attityder somkommer fram var människor verkligen står när sånt här kommer upp. I detta fallet också den sammankallande i valberedningen inför valet i september i vår valkrets.Några är BÄTTRE än andra.

Nu blev det inget onval och väljarna har inte fått taställning till decemberöverenskommelsen mer än i opinionsmätningar.Sedan pågår det som kallas opinionsbildning men ingen kommer ifrån att SD idag med råge är Sveriges tredje största parti även om den som företräder dem inte är MIN talman.

Inga kommentarer: