< div id=”header ”>< / div>

måndag 8 juni 2015

Satsningar på Trönninge Idrottscentrum tycks gå före simanläggningar i Varberg !


Ett medvetet vägval av Varbergspolitikerna: håll alla simanläggningar i kommunen strax ovanför vattenytan. Skjut på besluten och gör minsta möjliga. Låt grannkommuner gå före och åk dit om det inte passar.

Varberg har tre simanläggningar: Simstadion, Håstens simhall och Veddige simhall. Det som står närmast på tur att ses över är att installera en kloranläggning för 800.000 uppe på Håsten då kan det skjutas på beslutet att bygga nytt och om rejält. För ingen tror väl att detta blir gjort de närmaste åren?

Politikerna har MEDVETET riktat in sig på att det är ett Idrottscentrum i Trönninge som går före. Gäller samtliga partier i kommunfullmäktige.

Jag är förvånad hur slätstrukna partierna är i Varberg och förvånansvärt samstämmiga. Simstadion som varit ett eldorado när jag var liten håller heller inte forna standard och frågan är varför man inte lika gärna kan ha gratis inträde. Ta betalt för utrymmen som nyttjas istället i sammanhanget. En svikt är inget märkvärdigt att komma med.

Simskoleundervisning bedrevs med intensivitet förr men nu har vi inomhushallar som kanske bättre fyller den funktionen då de inte är beroende av väderlek. För övrigt något kommunen borde bjuda på också., Gratis simundervisning.

Det är intressant när den s.k. oppositionen nämner simhall (som investering) i debattartiklar och i talarstolen VARFÖR de inte nämner det i sina budgetar? Det är ganska falsklingat när S i kommunen dessutom vill höja skatten för som de själva säger "klara av investeringarna" när de själva inte har det med i sitt budgetalternativ: NY simhall på Håsten och för den delen oklart vad som kommer att hända med Simstadion och Veddige simhall.

Kan nämna att både JAG och Vänsterpartiet i Varberg gärna såg Simstadion som det stora investeringsalternativet FÖRE VALET men nu har jag riktat in mig på Håsten istället då de större partierna S och M bestämt sig att avfärda det alternativet. I övrigt verkar det som att STORA FOKUS nu ska läggas på Idrottscentrum i Trönninge. Som sagt inte vad jag själv utlovade i valrörelsen.

Håstens simhall och Simstadion (Tyck Om Varberg)

"Synpunkt: Tycker inte att simhallen på Håsten är så dålig, bara omklädningsrummet (herrarnas iaf) som är i väldigt tråkig kondition. Byt skåp, byt låsen till skåpen (till såna med elektroniskt armband), sätt in en gemensam ångbastu (kolla med Värnamo simhall). Och bygg inte in simstadion, det ska vara öppet mot himlen. Fixa omklädningsrummet på simstadion, det måste renoveras.

Svar: Tack för dina synpunkter. Just nu pågår en simhallsutredning som kommer att påverka vad som händer med våra simanläggningar i Varbergs kommun i framtiden. Därför avvaktar vi innan vi gör några stora investeringar. I dagsläget gör vår vi istället vårt bästa för att hålla anläggningarna i så fint skick som möjligt genom bland annat hygienkontroll och åtgärdande av fel. Vi arbetar dessutom ständigt med att utveckla anläggningarna på alla sätt vi kan, bland annat genom en satsning på friskvårdaktiviteter."

Jan Wärn, enhetschef bad- och idrottsanläggningar, kultur- och fritidsförvaltningen

Inga kommentarer: