< div id=”header ”>< / div>

tisdag 9 juni 2015

Kärnkraftsfrågans avveckling får stöd av (K) som ställer upp i nästa kommunval i Varberg !Jag läser en bra debattartikel som skulle kunnat vara skrivet av vilken miljöpartist som helst om Ringhals och kärnkraften. Men herregud det är skrivet av en kommunist. Därmed har folk slutat läsa och alla har tagit ställning.

Före valet ville partier som M, FP, KD, SD och SPI bygga ut kärnkraften i Varberg. Tre av dessa partier + centern samarbetar miljöpartiet med för att bilda majoritetsstyre. Kärnkraften är undantagen.

Som om inte kärnkraften påverkar vår kommun på olika sätt. Arbetskraftstillfällen, utbildningar i kommunen, skattekraft och naturligtvis säkerhetsrisker.

Kommunisterna ställde aldrig upp i lokalvalet och deras väljare är väl främst de som då röstar på Vänsterpartiet som var nära ett tredje mandat men drev en urusel valrörelse alternativt socialdemokrater vars åsikt i kärnkraftsfrågan var oklar.

Oavsett vad man tycker om K i olika avseenden har varbergspolitiken i kommunfullmäktige utvecklats till att partierna undantag SD i kommunstyrelsen tycker samma sak.

Vänsterpartiet har utvecklats till ett medelklassparti och för inte mycket verksamhet som hörs och syns. Det är inför kommunfullmäktige de dyker upp en gång i månaden men märks inte ens där speciellt mycket.

Kommunisterna har bestämt sig att ställa upp i nästa val och försöker jobba på aktivistplanet med opinionsbildning typ insändare, att stödja hyresgästföreningen mot oskäliga hyreshöjningar, namninsamling för Länk 80, sälja sin tidning Proletären med mera. Startandet av studiecirklar för att locka yngre till politiken.

Nu säger någon att de kkan möjligt knipa något mandat men framförallt tar de röster från andra som kan knipa fler mandat. Ja det kan ligga så till att rödgrönt skulle kunna bli större än alliansen. Men det är inte troligt att politiken skulle förändras då MP sitter i ett mycket intimt alliansstyre i kommunen och måste vända 180 grader samtidigt som S hela tiden vill ha blocköverskridande samarbete.

Förutom SD skulle då V vara en lika konsekvent opposition för ett S som är mellanmjölk med svårighet att bilda regeringsallians är det slagkraftig opposition som saknas i Varberg.

Vad gäller kärnkraftsfrågan skulle jag som GRÖN ALDRIG lämna den utanför ett lokalt samarbete och kalla det för RIKSPOLITIK. Naturligtvis berör det oss i Varberg och det ska naturligtvis finnas både KRAV och ANSVAR vid en avveckling även om det är andra som har arbetsgivaransvaret än själva kommunen.

Inga kommentarer: