< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 juni 2015

Miljöpartiet kommer att rata basinkomst/medborgarlön sen de blivit S-filial som regeringsparti !


Ska Miljöpartiet fortsätta med att peta i socialförsäkringssystemet och acceptera arbetslinjen kommer MP att bli en filial i S med möjligen en lärarprofil och en miljöprofil inget mer. När resterna av medborgarlön/basinkomst rensades bort samtidigt som MP numera ingår i en regering som ska lägga minst 6-7 budgetar ihop med S är det inte mycket fritt tänkande kvar inom MP.

Även om kongressen föreslår smulor och skrivningar kommer det inte att drivas av riksdagsgruppen som har som rättesnöre att värna regeringsöverenskommelsen.Mysradikalism som uppmärksammas temporärt är inte mycket att hänga i granen. Antingen är man för en grundtrygghet utformar med uppdrag system som är hållbara för mer än eliten i samhället.

När Moderaterna gick ut med arbetslinjen och jobbskatteavdraget svarade MP i stort sett bara med att det behövs mer resurser till skolan och högre lärarlöner. Med tanke på de svårigheter som finns att lotsa igenom något "eget" gäller det att finna allianser mer än "blocköverskridande samarbeten". Det gäller ändå att hitta intentioner i det som är embryon i basinkomst/medborgarlön.

Då gäller det att fokusera på hur det ser ut idag. Vad som kan ändras på och våga utmana.Det gäller också att vara tydliggörare vad som är de gröna ambitionerna och det tycks vara svårt med tanke på att många är fast i fel ålder, bor på fel ställe, kommit hit som sen invandrare med otillräckliga kunskaper, fysiska och psykiska handikapp eller funktionsnedsättningar, hamnat snett i samhället. Helt enkelt är vi inte stöpta till det samhälle som det ser ut idag och som politikerna kör med olika mantra.

Det behövs något nytt som lyfter människorna inte bara som arbetsmyror.Det gäller att lägga grunden i ett ett välfärdsamhälle som håller på att krackelera där de där uppe inte har en aaaaaaaaning om vad som sker på gräsrotsnivån.

Inga kommentarer: