< div id=”header ”>< / div>

onsdag 17 juni 2015

Riggat kommunfullmäktige i Varberg malde ner motståndet mot Trönningesatsningarna !


Kommunfullmäktige i Varberg hade bred debatt angående de investeringar som föreslagits främst från Barn- och Utbildningsnämnden och Kultur- och Fritidsnämnden.

Ett antal hade jag själv varit med om att bereda i den nämnd jag sitter Kulfri. Inget att säga om det mer än att jag tycker volymen blev lite väl stor denna gången med satsningen på Friidrottshallen.

Själva underlaget till kommunfullmäktige var bland det sämsta jag någonsin sett vad gäller handlingar. Det gjorde att de som är företrädare i nämnden och också är kf-ledamöter hade en enorm fördel att "lobba" för sin sak och gjorde det också.

Själva redovisningen gjordes av en kasperdocka i form av en tjänsteman som hade ett ganska spartansk underlag visat på storbild som inte sa speciellt mycket.

Den politiska delen med ja-sägare bestod av ett enda oppositionsparti: sverigedemokraterna.De hade inte mycket att säga emot. De var emot "helheten" vad gäller investeringar men hade själva inget förslag vad de var för. Märkligt ja-sägarna möttes av ett nej-sägarparti.

En märlig ordväxling bröt också ut om skolan som bygges för framtiden i Trönninge där 900 bostäder ska byggas. Något som bara SD vände sig emot. Här agerar MP ganska slätstruket då vi haft synpunkter i partiet under tidigare år. Något borde man sagt.

Samma sak gäller Idrottscentrum.Det var bara SD som agerade.Även om det gjordes på ett klumpigt sätt. Christofer Bergenblock C) och ordförande i kultur- och fritid plockade enkelt ner allt motstånd mot de som ville stoppa även dessa planer.

Kontentan är att destora vinnarna tycks vara S och "gamla" Alliansen. Nya framgångspartier som MP som inte för längesen var skeptisk till plan gällande Södra Trönninge och SD inget hade att tillföra. Det blir som de vill som varit med i maktsmeten länge och de genomför sin agenda planenligt.

Inga kommentarer: