< div id=”header ”>< / div>

måndag 25 maj 2015

VARBERG CALLING for Peace !


Under hela 2015 firar vi 100-årsjubileet av fredskongressen i Varberg genom att på olika sätt ta ställning för fred och demokrati. Närmast väntar "Rosenfred - en hyllning", 25-27 juni, en tredagarsfest för fred med bland annat en glittrande Ceremoni, luftakrobatik, Pridefestival och celebra gäster som Pierre Schori, Alexandra Pascalidou och Rolf Ekéus.

Rosenfred - en hyllning

Det blir ett späckat programPDF (pdf, 6.3 MB) när hela Varberg hyllar 100-årsminnet av fredskongressen genom bland annat skapandet av tio nya resolutioner för fred. Det kommer också att arrangeras flera fredsläger som unga kan delta i, och ett historiskt lajv, Vår Skyldighet, där deltagarna får prova på hur det kändes att vara en av de 200 delegaterna som samlades för 100 år sedan i Varberg för att skriva fredsstrategier. Anmälan och mer om helheten hittar du under fliken Rosenfred - en hyllning.

Internationellt Fredsforum

I höst är det sedan dags för Internationellt Fredsforum, 23-25 oktober, en fredskonferens med nya former. Program och mer information kommer inom kort.

Många arrangörer som samverkar
Dessutom är föreningar, institutioner, skolor och invånare också med och skapar innehållet, och hösten 2014 samlades alla dessa till samtalskvällar - Open Call - där man planerade och delade idéer om årets upplägg. Det resulterade i ett stort antal samarbeten, arrangemang och projekt som tillsammans formar VARBERG CALLING for Peace.

Du hittar ett uppdaterat program för VARBERG CALLING på Marknad Varbergs evenemangskalender.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VARBERG CALLING for Peace genomförs med stöd från Sparbanksstiftelsen Varberg. Svenska Freds- och skiljedomsföreningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är medarrangör för Rosenfred - en hyllning och Internationellt Fredsforum.

Inga kommentarer: