< div id=”header ”>< / div>

tisdag 26 maj 2015

Jana Nilsson (S) bjuder in Alliansen till att höja skatten i Varberg !

Jana Nilsson (S) bjuder in Alliansen i Varberg till att höja skatten i Varberg i en debattartikel. Mycket beror på vad som händer runtomkring naturligtvis för att vara ett måste eller för att bli ett självmål.

Som jag ser det har alliansen gjort "besparingar" som jag gjorde när det gäller att INTE VARA FÖR en omedelbar investering till en friidrottsanläggning i Trönninge för 147 miljoner till att synda vad gäller SAMARBETET MP+Alliansen. Därmed lägger man sig på det som Jana faktiskt skriver i sin debattartikel ska ni höja skatten eller inte?

Ur Jana Nilssons debattartikel

"Den borgerliga politiken i Varberg har skjutit stora investeringar framför sig under många år, men nu är det helt nödvändigt att en förändring sker. Nu måste en ny simanläggning byggas, en ny friidrottshall har varit aktuell under många år, kommunen behöver nya skolor och inte minst en stor mängd nya förskoleavdelningar. Härtill kommer stora investeringar i ny infrastruktur, kultur, grönområden m m.

Totalt handlar det om investeringar på 400 – 500 miljoner kr per år de närmaste fem åren, vilket motsvarar över 2 000 miljoner kr. Kommunens avskrivningar och resultat beräknas till cirka 150 miljoner kr per år (en nivå vi haft under många år), vilket motsvarar de investeringar vi har råd med utan att vi behöver öka intäkterna. Om inte kraftiga neddragningar av befintlig verksamhet, det vill säga en minskning av personalen inom vård, skola och omsorg skall betala de ökade investeringarna, måste mellanskillnaden betalas på något annat sätt"

Inga kommentarer: