< div id=”header ”>< / div>

onsdag 27 maj 2015

Problematiskt att ta emot ensamkommande flyktingbarn i Varberg !


Först tar Varberg beslut om ett avtal med Migrationsverket sedan vet man inte hur man ska hantera beslutet med 40 ensamkommande flyktingbarn. Vore det inte bra att VETA det innan man tar beslutet att skriva avtal?

"Varbergs kommun har kommit överens med Migrationsverket att ta emot 40 ensamkommande i år. Idag har kommunen svårt att hitta boenden för dem, men om ett par månader väntas kommunfullmäktige fatta beslut om att bygga paviljonger som ska lösa det mest akuta problemet.

– Men vi ska också prova något nytt. Ett av barnen ska börja på Löftadalens Folkhögskola när de startar sin verksamhet i augusti. Det tycker jag är spännande, och jag hoppas på fler såna lösningar, säger Erland Linjer.

Det är Kungsbacka, Laholm och Varbergs kommuner som saknar platser om trycket på kommunerna skulle bli högre än idag. Hylte kommun vet inte.

Migrationsverkets prognoser säger att det ska komma 8000 ensamkommande barn och ungdomar till Sverige i år och de ska placeras jämt över landet utifrån vad man har kommit överens med kommunen om.

Kommer det fler än så kan Migrationsverket mer eller mindre tvinga kommunerna att ta emot, trots att de saknar platser."

Inga kommentarer: