< div id=”header ”>< / div>

söndag 10 maj 2015

Moderaterna leds av en halv Cameron och väntar på 2018 !


Jobben ökar iaf anmälan av lediga platser. Det ger ingen anledning att det blir diskussion om detta då det blir partiledardebatt. Det rullar på.Då röda blocket regerar på alliansen+SD:s budget och ingen ser skillnaden.

Frågan är vad som skiljer blocken sedan man gjort upp om #DÖ? Moderaterna är splittrade i frågan. I realiteten prövas den i juni.

Den stora frågan handlar om SD.Jimmie Åkesson är på väg tillbaka och leder partiet. SD ökar bland LO-medlemmar som säkert är förbannade på att S ger efter för akademiker-MP.

Lokalt i Varberg har jag undrat lite vad som hänt om vi haft en #DÖ-överenskommelse här. Partierna klarar inte av att komma överens i kärnkraftsfrågan trots att Vattenfall aviserat avveckling av Ringhals 1 och 2.

SD,SPI,FP,M och KD har samtliga aviserat att de var positiva till NYA kärnkraftverk i kommunen. S hade ingen bestämt åsikt och C,MP och V anses vara negativa. Vad händer en avveckling a la Åsa Romson och vem styr då? Naturligtvis MP som borde ha ett stort ansvar för den fortsatta utvecklingen då det är miljöpartiets politik som går igenom.

I praktiken är det solcellsmotståndaren och kärnkraftskramaren Lotta Stenkil (M) som styr Varberg i en fempartikoalition där MP ingår. Vad växer solenergin. Vad är på väg ut - kärnkraftsindustrin. Rimligtvis ligger Lotta Stenkil närmare SD än MP i kommunen och borde aliera sig med dem. Men det är säkert trevligare att vara kommunråd med MP antar jag - eller ska MP hakas av nästa val då det satsas på fyrpartiallians igen?

Inga kommentarer: