< div id=”header ”>< / div>

måndag 4 maj 2015

Basinkomst/medborgarlön går att införa men den politiska viljan saknas att frigöra människan !


Birger Schlaug har en del av lösningen om MP ska bli trovärdigt igen i debatten om grundskydd till ALLA. Just nu sitter partiet fast i ett klister som främst är till för att främja arbetslinjen att de som redan har ska få mer.

citerar här gällande Birgers förslag till förändringar.

"Ränteavdraget kostade staten mer än 32 miljarder förra året - och kostnaden har ökat lavinartat. Räntebidraget - det är ju faktiskt ett bidrag även om avdrag låter finare eftersom välbeställda inte vill erkänna att man är bidragsberoende - bör avvecklas."
"Den del av inkomsten av arbete som ligger under 120 000 kronor per år bör inte alls beskattas. Ett höjt grundavdrag kan delfinansieras genom att räntebidrag, reseavdrag, rutavdrag, rotavdrag etc slopas."
"Ett höjt grundavdrag för inkomster av arbete skulle dessutom underlätta för människor att sänka sin arbetstid om man så önskade. En god tanke, inte minst eftersom en hel del byråkrati skulle bli onödig... Samtidigt som jobben rent generellt kommer att minska i antal i takt med att den digitala robotiseringen tar fart också inom tjänstesektorerna."


Om jag ska gå ett steg till här själv här så är det jag vill avskaffa all byråkrati med socialförvaltningar och AF med möten, kontrollinstanser med sysselspyssel,pesudokurser och nonsensplanering. Ofta handlar det om att sysselsätta socialsekreterare, coacher och anordnare så DE får sin LÖN.För de andra offren att de ges rätt till ersättningar de redan har eller får ansöka om månad efter månad. En slags förnedring helt enkelt.

Så vi börjar så smått: Rensa i skattesystemet och ta bort förnedringsinsatserna. Det vågar visserligen inget av DÖ-partierna och SD har egentligen motsatt lösning till allt som kallas "vänsterförslag".

Vänstern är fast i fackens hegenomi med socialförsäkringssystemet att det ska ske genom facklig och politisk samverkan. Högerut att arbetsgivare och företagare ska bolla med arbetskraften och de längst ner ska hållas livegna. Frigör människan - oavsett.Stärk grundavdragen för alla !

Inga kommentarer: