< div id=”header ”>< / div>

torsdag 2 april 2015

Friidrottshall i Varberg har vi råd med det?


Nej jag tänker inte expediera Jörgen Warborns ex-kommunråd i Varbergs önskemål om en friidrottshall i Trönninge hur som helst. Dels gäller det att vara försiktig med kostnader för de partier som INTE lovat höja skatten.

Det finns också miljöaspekter i det hela att man tar reda på material, ventilation för den arena jag var på studiebesök Ryahallen i Borås luktade gummi och några större aktiviteter verkade inte ske dagtid. Där fanns också viss samordning med andra idrottsanläggningar och någon skola syntes inte till.


Kultur och fritidspolitikerna tyckte 2013 att de skulle slå två smällar ihop och bygga friidrottshall i Trönninge samtidigt med en skola. Det kan de ju tycka men idrottsanläggningar brukar placeras ihop med andra idrottsanläggningar annars. För eleverna ska väl studera dagtid och en idrottshall är väl tänkt ändå?

Om nu förslag till friidrottshall tar form i Varberg så brände jag mig rejält när ett kostnadsförslag för omklädningsrum i läjet utanför Varberg blev mycket dyrare än i Skene där liknande byggts.

Tidigare missöden som att Flickskolans ombyggnad blev dubbelt så dyrt behöver inte upprepas. Jörgen Warborn har flytt till riksdagen och alliansen är numera förstärkt med miljöpartiet i Varberg. Det är väl här som försiktighetsprincipen bör gälla vad gäller både miljö och kostnader för den gamla alliansen löpte amok vad gäller kostnader.

Inga kommentarer: