< div id=”header ”>< / div>

måndag 6 april 2015

Åsa Romson bör bytas ut som språkrör !

Dags att byta ut Åsa Romson nu? Med undantag för SD-ledarna har det kvinnliga språkröret inte rosat marknaden mer än blivit en hängiven byråkrat i regeringen.

Är man vice statsminister är posten utsatt det vet centerns förre kvinnliga Maud Olofsson och hon fick avgå till slut men var ändå den som kittade samman alliansen.

Åsa Romson är dessutom miljö-och klimatminister men har inte på något sätt fått lyft i omställningsfrågorna. Regeringen känns att syssla med allt annnat än just miljö- och klimatfrågor.

Miljöpartiet som parti känns inte heller längre som ett miljöparti. Det känns som ett folkpartiet fast lite mer vänster men lika tråkigt. Skolfrågorna har MP gemensamt och inget ont om Fridolin han kämpar på och tar mark.

Själv undrade jag om det taktiska utspelet att fånga F!-röster i somras under Almedalen att ge sig på de vita, medelålders männen var så välbetänkt? Det finns de som faktiskt ratas på äldredagar inte minst på arbetsmarknaden men sköter sina rabatter exemplariskt.

Mitt intryck är att Åsa Romson kommer att få en betydligt tuffare resa än Maud Olofsson. Inte minst tror jag att F! inte skaräknas bort i just de feministiska frågorna. De har fått en knapp men liten bas och haft en oerhörd medlemsutveckling.

Dels tror jag Jonas Sjöstedt i V haft rätt hela tiden. Vänsterpartiet skulle må bra med delat ledarskap. Då tror jag även Vänsterpartiet lyfter.

Miljöpartiet har tappat kontakten med gräsrötterna för att framstå som tredje största parti. Någon direkt självkritik finns inte inom MP.Det gör det inte när MP sägs sitta vid makten på samtliga nivåer. Då glömmer man de rötter som en gång startade partiet och maskrosen har blivit en ros.

1 kommentar:

Anonym sa...

Japp, hon bör bytas ut till Åkesson, MP får inte längre verka som vårt lands femtekollonnare.