< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 mars 2015

Rapport från MP Hallands årsmöte 2015 på ett annorlunda sätt !


Jag borde kanske rapportera från MP Hallands årsmöte jag var ju där. Hade ju bloggat lite taskigt innan före så jag förväntade mig inga kramar snarare ett osynliggörande låtsas som jag inte var där.

Först en lunch alldeles utmärkt med lite ytliga konversationer piggar alltid upp. Sedan en "hemlig gäst" Alex Bengtsson från Expo som specialiserat sig på att lokalisera extremgrupper och varför SD blev så starka i valet.

Det finns ett aber med inbjudna opolitiska föreläsare. Till slut låter de som miljöpartister och det kanske var meningen. Dock tycker jag det är en brist att MP inte lyckats bättre i perifiera områden. Men 70 öre i bensinskattehöjning där det knappast går nån buss är ingen höjdare att gå till val på precis.

Inte heller kanske i belastade miljonprogramsområden där MP:s akademikerprofil ligger att satsa på studenter och högutbildade.De lär knappast finnas där.

Det nämndes inte utan MP har RÄTT profil i invandrar- och integrationspolitik som öppnar portarna och SD fel profil som vill stänga igen dem.

Så till själva årsmötet som kom igång långt om länge med en stor lång diskussion hur GRÖN UNGDOM bäst skulle stödjas. Många 50+ hade åsikter och förslag i frågan. Det skulle ställas krav vad de tänkte göra för medlen medan GU helst så en tryggad pott att kunna planera fram till 2018.

Någon form av beslut togs med några superjämna voteringar och välkommen tillbaka nästa årsmöte GU när ni fått upp ångan och fått lite mer struktur i det hela. Nån slant avsattes iaf.

Så var det dags för val.Valberedningen hade sent om sider lämnat förslag så vi fick en ny färsk ung ordförande i Maria Söderberg, Halmstad. Trea och mångkryssad som trea på riksdagslistan och äntligen någon som kan peta undan evighetsettan riksdagsledamoten Agneta Börjesson. Kungsbacka i nästa val.

Sedan skulle kommunerna presentera sina förslag till styrelseledamöter. Det uppstod lite tumult då ingenting var offentligt innan sittande möte. Jag föreslog en kandidat som tydligen inte var sanktionerad.Orsaken till detta var att vederbörande DÅ satt i sittande valberedning och inte kunde föreslås på det lokala mötet.

I vilket fall som helst rann kommunernas förslag igenom och lite märkligt kanske att Varberg lämnade styrelseersättarplatsen vakant fast det fanns två "valbara" på regionens årsmöte. Det fanns ju inget leg från kommunen och förslag till ersättare lämnades vakant och så blev det också.

Nu är de stora grejerna att planera för resor till Bryssel och till riksdagen. Kanske om man lyssnade på Alex borde man ge sig ut i perifera glesbygden och i förorternas tyngre delar.Men det blev tvärtom.

Inga kommentarer: