< div id=”header ”>< / div>

lördag 7 mars 2015

Bra att C utmanar MP om miljön men bromsa inte miljöarbetet !

Tittar på en tv-duell mellan Lena Ek och Åsa Romson om miljöpolitiken. Det handlar om kolbitar där Vattenfall startat upp kolkraftverk i Moorburg, Hamburg.

Ja det blir en nöt att knäcka även för tyskarna. Sedan kanske alliansen kan visa upp bra facit vad gäller vindkraften och supermiljöbilar. Men det är ingen vidare draghjälp alliansen gett att stoppa förbifarten eller att släppa igenom en rödgrön budget kanske kom lite väl hastigt kanske?

Vargjakten är ingen trevlig historia för miljöpartister men i många frågor är centern bromsklossen. 70 öringen drog MP tillbaka och det är väl C glada för? Ibland ska det stimuleras ibland bromsas.

Det finns en ekologisk profil hos miljöpartiet och en profil att det ska vara närodlat hos centern.

Först måste man ena sig kring målen sedan kanske det finns motsättningar gällande medlen. Centern har sin bas på landsbygden och miljöpartiet i större städer.

Men det är BRA att man diskuterar miljö för det bör gynna både C och MP som vill höja sina miljöprofiler.

Det är nog bra att ge regeringen lite tid men mycket i miljön har inte råd att vänta. Så sammantaget tror jag det är bra med större enighet att nå målen än att tjafsa om vem som når dem bäst. Det gagnas vi alla av.

Inga kommentarer: