< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 mars 2015

Multipark i Varberg kan bli utspritt jäms med strandpromenaden !

Multiparksfrågan går vidare i Varberg och min blogg om att "multipark går före naturvårdsområde" står sig ganska bra. Det går inte att göra så mycket anläggning nere vid Ankaret i Varberg utan det blir något mer typ min motion om utegym i så fall.

Själv har jag lagt ett medborgarförslag (kastas väl med en gång) att parkeringen vid hamnkiosken kunde användas tíll skejtpark än uppställning för bilar. Det har också diskuterats skejtpark mer perifiert i bostadsområden typ Håsten alternativ Breared. Men det är inga turistiska lägen.

I vilket fall som helst finns en diskussion att göra det mer spritt längs strandpromenaden med olika aktiviteter som är genomförbara: skejtpark modell mindre som smölter in i miljön vid Ankaret, klättermöjligheter på gamla järnvägspåret, lekplatsdel i närheten av Rantzauklippan....så är det ett utegym av storformat men väl utspritt och för olika kategorier.

Frågan är varför det är en fråga för KSAU att sitta och vrida och vända på. Borde inte frågan vändas till kf gjordes aldrig vid första beslutet när alla ks-partier var för skejtpark. Maktens boning ska komma med färdiga förslag utan att kf anger riktning.

Det är lite väl uppgjort enligt min modell hur man använder demokratin i Varberg. Dölj minoritersuppfattningar stadfäst att S numera ingår i femklövern och ingen vet var förslag kommit ifrån och vem som tyckt vad. För allt ska beslutas i slutna rum och sedan får kf (kanske) eller möjligen kommunstyrelsen ett färdigt förslag att säga ja och amen till och verkställ.

Inga kommentarer: