< div id=”header ”>< / div>

fredag 20 mars 2015

Hemlösa behandlas som parasiter av Varbergs kommun !

Hur många år ska man vara hemlös för att få ett "socialt kontrakt " hos Varbergs Bostads AB? Dvs ett andrahandskontrakt som erbjöds i en pott på 10% som avsätts till sociala kontrakt.

När man uppfyller villkoren kan man få ta över kontraktet dvs i första hand att vara skuldfri ett halvår efter skulden är betald. Det är inte svårt att förstå att det inte är de attraktivaste lägenheterna som bjuds ut ej heller kanske i den storlek man önskar själv.

Efter sju år(med socialt kontrakt hos kommunen)erbjöds jag att på stående fot ta en lägenhet i ett oattraktivt område för mig kanske attraktivt för någon annan hos VBAB. Jag har fyra år kvar på en skuldsanering och att ta över en lägenhet i ett oönskat område och modell mindre ingår inte i min plan.

"Det var sista chansen du får inget mer erbjudande och TRO INTE att du får något eget kontrakt i den lägenheten du bor i " fick jag ett argt mail från kommunen. Jaha då vet jag hur kommunen står.

Nu är jag inte ensam i kvarteret att ställa krav bland alla som har sociala kontrakt. Undrar bara om fler får samma arroganta svar från Varbergs kommun?

En granne där kommunen ställde ett skadestånd med anledning av att jag kallade på SOS när jag upptäckte rökutveckling och såg tre grillar på hans toalett ville kommunen ha 64.000 i skadestånd. Det blev ingenting i domstolen. Eftersatt underhåll är inget de betalar ut skaddestånd för.

Min motion på väg fram till kf om hemlöshetsstrategi kommer antagligen att galant sopas under med avslag med anledning av socialnämndens yttrande. Men kom ihåg att det finns människor bakom fasaden som tycker de bär sig åt som svin mot klienterna.

Jag är en av dem som tycker så. Vi behandlas sämre än nyanlända och flyktingar som anländer till kommunen i dagsläget. Här finns inget gullegull snarare arroganta och nonchalanta svar.

1 kommentar:

per-åke sällström sa...

Jag tycker du har helt rätt i din analys av Varbergs kommun och socialförvaltningen i synnerhet, av hur vi hemlösa blir behandlade.För att jag skulle få existensminimum sommaren 2014,när jag var hemlös och ibland bodde utomhus,blev jag tvingad till en arbetsåtgärd för att få till mat.Till en början fick jag matkuponger a 50 kr om dagen.Detta skulle räcka till frukost,middag och kvällsmat.Under denna tid studerade jag till undersköterska vilket jag klarade av mot alla odds.Dessutom har jag två döttrar som behöver sin pappa vilket jag påpekade men möttes av kalla handen.Historien är långt ifrån slut där men ska inte dra hela nu,men det kommer ett tillfälle när jag ska göra detta.Men min kontenta av upplevelsen mefd kontakten med socialen är att jag aldrig im hela mitt liv blivit så sparkad på som just av nämnda myndigheter.Så att sparka på dom som redan ligger och att sopa vissa problem under mattan är Varbergs kommun i en klass för sig.Men jag tror dom biter sig själva rejält i röven.En dag kommer nån att kjräva ett skadestånd utan dess like för brott mot dom mänskliga rättigheterna och socialtjänstlagen. Mvh Per-Åke Sällström