< div id=”header ”>< / div>

lördag 21 mars 2015

Någon i Varberg har den genialistiska lösningen på stora frågor - opposition undanbedes !


För ett antal år sedan bestämde någon att lösningen för missbruksvården var att bygga ett institutionsboende i Tvååker utanför Varberg plats för 25 boende. Det blev ingenting för ordförande och vice ordförande i socialnämnden i Varberg åkte ner till Skåne och blev frälsta av något som heter "Housing first" att boende först ska ordnas för var och en så får man hantera problemen efter det.

I sammanhanget finns en del komplement där det öppet ska stå "här bor missbrukare" fast jag undrar om de får så mycket gehör. Man utgår från att människor behöver ett "boende först".

Nu har någon bestämt att bygga bostadsmoduler för nyanlända i Träslöv är den genialistiska lösningen för en annan grupp. De som är emot är naturligtvis rasister och har en hemsk människosyn. Fattas bara annat. Nyanser får inte diskuteras i Varberg för här vet socialchefen bäst.

En annan fråga säger att Göingegården nära Trönninge är den genialistiska platsen för en ny skola för 800 elever och 100 pedagoger. Fast jag vet inte om det är det men någon har bestämt det. I anslutning ska också placeras idrottshall och friidrottshall. Någon tycker det är jättelämpligt att samordna allting med denna placering. Allting annat utrett är sämre alternativ,

Kan man vara emot? Absolut inte utvecklingen kan inte stoppas men den som läser översiktsplan som togs för fem år sedan ser ingen självklarhet i fattade beslut som nu är på gång i Trönninge. Dessutom kostar det väldans mycket pengar men det ordnar sig säkert. Någon vet alltid bäst och de som tycker annat ska hållas kort. Håll käften för ni kommer inte att få något att säga till om !

Inga kommentarer: