< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 februari 2015

Var det FP Löfven ville ha med i regeringen?


I Aftonladets undersökning av opinionen visar på jämt skägg mellan det som kallas blocken. SD når rekordsiffror och FP trampar bottenivåer. MP når realivt svaga siffror som regeringsparti med sex ministrar 5,8 %.

Alliansen är lite under restaurering, regeringen under en inkörsperiod men helt klart är att SD plockar mest poäng nu. KD ska byta ledning och FP borde nog göra samma sak. De känns lite offside med den utjatade Björklund just nu. Det kommer inte att hålla inför nästa val.

Vad gäller MP skriver Lena Mellin i en kommentar "De gröna har haft på­tagliga svårigheter att få genomslag för sin politik.Förbifart Stockholm ska byggas, ombyggnaden av Slussen ser också ut att bli av, höjningen av en rad miljöskatter röstades ner i riksdagen, i första skoluppgörelsen med Allians ­ en sjösattes ett försök med betyg från årskurs fyra trots tidigare benhårt motstånd från MP."

Löfven borde vara ganska nöjd med sin överkörning av MP men själva har väl inte S fått igenom särskilt mycket. Det är fortfarande "gamla alliansen" som präglar Sverige och bara SD som vädrar morgonluft.

Inga kommentarer: