< div id=”header ”>< / div>

söndag 1 februari 2015

Skapa jobb men det innebär också rationalisering av gamla jobb !Läser en bra artikel ur Camino "Peak jobs" manar till omprövning.

Det talas om stillastående ekonomi. Vart tar pengarna vägen? I Sverige ganska klart i bostadslån då bostadspriserna stiger.

Vi har en enorm konsumtionskapacitet där fabriker spottar ut varor och fler diskuterar en grön ekonomi vad vi vill uppnå kvalitativt för människor och miljö.

Hur kommer vi tillrätta med ojämlikheter? Det finns globala skillnader och dessa tenderar att öka istället för att minska.

Robotisering/automatiseringen /digitaliseringen något som förändrar i rasande takt medan politiker fixeras vid x antal människor i arbete utan att sätta in dem i ett sammanhang. Vartannat arbete kan komma ifråga att rationaliseras bort inom 20 år.

Som alla förstår har vi idag mycket kortsiktiga politiker som härjar i riksdagen. Miljöpartiet har fastnat i en regering där man måste vara eniga. Vilket betyder att antingen är man det och tar de beslut som är nödvändiga eller skjuter på beslutsfattandet och låter verkligen arbeta.

Detta har ingenting med majoritet eller inte i riksdagen. Bromsklossar finns både till höger och vänster. Beslut som tas ska ju anses bekväma enligt opinionen och då är det oftast verkligheten som gör att politiker anpassar sina beslut till den. Inte går före och anger tonen för en utveckling som är på väg. Diskussionen lär fortsätta medan politikerna är hopplöst efter.

Inga kommentarer: