< div id=”header ”>< / div>

torsdag 26 februari 2015

Miljöpartiet kompromisspartiet de gröna !


Fortsatt "rödgrönt övertag" skriver statsvetaren Ulf Bjereld i sin blogg. Ja och minsta biståndsdelen i den undersökningens rödgröna del är Miljöpartiet 6,1%. Att vara stödparti åt S tär på krafterna i regeringen att stå utanför tycks gynna Vänsterpartiet.

Sedan har vi allt som ska kompromissas ihop med alliansen också och då bidde det bara en grön tumme för att MP förutsätter att SD i varenda fråga stödjer alliansen samtidigt som dessa ska visa upp full enighet.

M 23,4 (-0,7)
FP 4,0 (-0,1)
C 5,9 (-0,1)
KD 4,6 (+0,1)

S 30,9 (+0,9)
V 7,0 (+1,7)
MP 6,1 (-0,3)

SD 15,0 (-1,5)
FI 2,2 (+-0)
Övr 0,9 (+-0)

M+FP+C+KD 37,9 (-0,8)
S+V+MP 44,0 (+2,3)

Nu kanske inte allt handlar om att vara så rödgrön som möjligt. I Varberg läste jag för några dagar sedan om att MP svängt i en friskolefråga här i Varberg. Ja vi sitter ju ihop med alliansen här i blågrönt. Då gäller det att hålla ihop. (själv har jag varit avvikaren just i det rödgröna lägret som stödde alliansen förra året i en fastighetsöverlåtelse). Då höll det inte ihop.

Själv sitter jag i kultur och fritidsnämnden i Varberg där alliansen och MP ska hålla ihop men då är det alliansen som kovänder.

Nu vet jag att Vänsterpartiet inte ens förordade detta läget med simhall på Håsten vad gäller nybyggnation men troligen ställer sig SD positiva i den riktning som majoriteten tycker.

Stridsfrågan på riksnivån vet jag inte om det är Saudiavtalet. I vilket som helst verkar MP i regeringssställning tycka att den viktigaste frågan tycks vara att sitta med i regeringen och bereda frågor som man sedan kompromissar sönder.

Inga kommentarer: