< div id=”header ”>< / div>

söndag 22 februari 2015

Flyktingfrågorna allt viktigare för väljarna !


Var det någon som funderar på om flyktingfrågan skulle bli en poppisfråga? I Varje fall är det den nu på tredje plats bland väljarna.I Varberg så poppis att Migrationsverket vill att kommunen ska fördubbla mottagningen av ensamkommande flyktingbarn.

Det var inte många år sedan socialförvaltningen i Varberg gav besked att vi är ingen bostadsförmedling det får man söka på annat håll. Nu har antalet grupper som inte kan få kontrakt via den gängse bostadsmarknaden ökat markant så nu kan man säga att viss bostadsförmedling går via socialen. Det är ett ökat tryck där vederbörande inte har så mycket valfrihet utan får ta det som erbjuds.

Dock ska påpekas att politiskt verkar det bara vara SD som tjänar på att flykting- och invandringsfrågorna dyker upp som "poppisfråga". Det vore något för alla andra partier att fundera på.

I övrigt ser profilen ut så här :

Bästa partierna i olika frågor

Ekonomi

Moderaterna 38 % - 8
Socialdemokraterna 26 % + 3

Miljö

Miljöpartiet 30 % - 7
Centern 17 % - 3

Äldreomsorg

Socialdemokraterna 27 % + 2
Sverigedemokraterna 12 % + 5
Vänsterpartiet 12 % - 2

Flykting- och invandringsfrågor

Sverigedemokraterna 27 % + 5
Socialdemokraterna 17 % + 1

Försvar

Socialdemokraterna 20 + 4
Moderaterna 20 % - 2

Skola och utbildning

Socialdemokraterna 23 % + 1
Folkpartiet 17 % - 12

Jobb och sysselsättning

Moderaterna 30 % - 6
Socialdemokraterna 29 % + 1

Sjukvård

Socialdemokraterna 28 % + 3
Moderaterna 13 % - 1
Vänsterpartiet 13 % - 1

De partier som är bäst på respektive sakfråga nu jämfört med månadsskiftet augusti och september.

Så gjordes undersökningarna
Undersökningar är gjord på uppdrag av Sverige Tycker inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre.
Webbundersökningen om viktigaste politiska frågorna omfattar 1 381 intervjuer mellan 2-9 februari 2015. Frågan som ställdes var ”Vilka politiska frågor är viktigast för dig idag? Välj max tre.”
Webbundersölningen om vilket parti som har bäst politik på åtta utvalda områden omfattar 1 379 intervjuer mellan 13-16 februari 2015. Frågan som ställdes var ”Vilket parti tycker du har bäst politik för respektive område?”

Inga kommentarer: