< div id=”header ”>< / div>

fredag 30 januari 2015

Hur kommunicerar vi idag?


Någon som kom ihåg hur man kommunicerade förr? Jo post, telefon och möten. Hur kommunicerar vi idag? Antagligen på olika sätt förutom det jag nämnt.

Idag är det inga raka kommunikationsvägar vi ingår mer eller mindre i olika fasta eller fria nätverk. Det finns appar att ladda ner, vi har olika e-postadresser och olika apparater att ta emot kommunikationen med.

Vi separerar olika vägar för att inte blanda ihop. Kommunikationen på ett sätt kan vara att du besvarar, ringer upp eller träffas. Inget är längre självklart.

Det finns mer eller mindre slutna grupper att sondera i,mer eller mindre öppna grupper som förblir slutna om få deltar i konversationen.

Verkligheten ja det finns en sådan. Är på väg till och från och apropå stöter man på nån på gatan, på biblioteket eller på något möte.

Mötesplatser är mindre och mindre våra egna hem som vi vill behålla för oss själva eller den slutna kretsen, hålla isär familjen och vänner, släktingar och ev besökare.

Samhället är en djungel av pendling,möten och mycket sägs och mycket analyseras och mycket ventileras. Men framförallt saknas de raka kommunikationsvägarna. Pappersmedia ja vem läser insändarna och debattartiklarna? Vem besvarar?

Alla har almanackor fulla, gör sig oanträffbara, separerar in och nischar sig till det specifika. När är vi den vi i själva verket är? Är det jobbet som avgör? Uppdragen man har? Eller de goda minnena från förr?

Funderar på när tänker vi bli människor igen. Då allt inte vara så omständligt och komplicerat. Förresten kommer det något bra på tv ikväll eller är det bio som gäller?

Inga kommentarer: