< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 januari 2015

Invandring/integration näst viktigaste frågan bland väljarna !

Invandring/integration har seglat upp som den näst viktigaste frågan efter skola/utbildning. Att löften om FLERA jobb är en bluff kan vem som helst räkna ut. Vi lever i en globaliserad värld och skapas det jobb är det på någon annans bekostnad.

Just nu är det konsumtionen som håller uppe sysselsättningen och inte dyra investeringar som visserligen skapar jobb långsiktigt men de ska vara lönsamma också. Arbetsmarknaden är också tudelad. Det finns de som har lättare med jobben och de som står utanför och har svårt att komma in.

Skola/utbildning är ett säkert kort. Men även det drar resurser och ska väl utmynna i något som ger mervärde. Vi har väl aldrig haft så välutbildade människor som nu och frågan blir då gör folk det de är utbildade till och vad händer med dem som inte hänger med i utbildningskarusellen?

Att invandring/integration står högt i kurs beror möjligen på att allt fler samlas allt längre på flyktingförläggningar runt om i landet medan kommunernas mottagning är lite si så där med.De partier som vill göra något åt detta får fokus medan andra som stampar på och tycker allt är okey belönas sämre.

Inga kommentarer: