< div id=”header ”>< / div>

torsdag 25 december 2014

Visst händer det saker när riksdagsledamöterna är jullediga !


Vill inte påstå att julhelgerna är något man diskuterar politik på. Alla möten utom julborden är inställda. Dock har KD tydligen nått ut med sitt migrationsförslag. Enligt Migrationsverket skulle det fördubbla arbetet hos dem. I vilket fallså ska vi inte ens tänka tanken att diskutera migrationspolitik för det ger fel signaler nu när vi alla ska vara trevliga kring julborden.

Något som också glimtade till i julhelgen var att 400.000 får socialbidrag och där finns 140.000 barn. Som vanligt känner handläggare sig otillräckliga och att de kunde göra mer men resurserna räcker inte. Jag vill snarare påstå att oviljan att en diskutera basinkomst och medborgarlön är orsaken.Partierna är fast i sin stigmatiserade värld att försörjningsstöd är bättre.

Idag vet jag inte om det blir utlyst något nyval eller inte det ger sig. Men om nu partierna gick till val på jobb och skola medan SD gick till val på invandring kanske det ska vara andra frågor som är i fokus då. Då kanske valet skulle bli annorlunda.Vi kan ju inte gå till val på reprisen den känner vi alla till.

Å andra sidan blev det stora förändringar bara mellan månaderna det var EU-valet och Riksdagsvalet. Hårdast drabbades Miljöpartiet som i stort sett
halverades. Men nu tar vi nya tag. Hör ni mig Miljöpartiet hallå? Jasså alla är lediga till den 14 januari. Ja det är ledighetslinjen som gäller till dess.Ramla inte ur riksdagen bara för riksdagsledamöter har full lön något inte socialbidragstagarna kan skryta med i alla avseenden.

Inga kommentarer: