< div id=”header ”>< / div>

tisdag 23 december 2014

Skyll inte på mig jag röstar bara i god tro men tycker inte som majoriteten!


Mitt i all bedrövelsen tycker en klar majoritet av MP och V-väljare att det är bra med MP i regeringen. Att det bara är hälften av S ja en tredjdel om vi tar bort de osäkra som tycker samma sak tillhör spelet. S har ju aldrig tidigare haft vare sig vänstern eller MP med i en regering

Nu råkar inte jag tycka som majoriteten MP och V i nuvarande läge inte minst som det nu handlar om att administrera en budget som är alliansens med SD-stöd och dessutom sönderkompromissad ihop med S i en minoritet.

Kontentan av detta är att S suger åt sig godbitarna att fått med V och MP på tåget men har svårt att hitta hur man får ihop det med blocköverskridande frågor med alliansen och det bör kanske inte vara samma sak som MP vill.

MP har i en följd av år skalat bort allt som uppfattats som icke regeringsdugligt men har å andra sidan lagt sig så nära V att många har svårt att uppfatta skillnaden mellan dessa två partier.

En klar skillnad finns dock i borgerliga Halland där det finns ett långvarigt regionssamarbete i en "femklöver", sedan 2010 i Halmstad med alliansen och nu också mer eller mindre i Varberg, Falkenberg och Laholm.

Gäller det röstmaximering lyckades MP bäst iKungsbacka men har efter valet lokalt förpassats ihop med V för att vinna platser. I Hylte som är lite vid sidan om finns en blocköverskridande majoritet men det är det svagaste MP-fästet i regionen.

Vad gäller att behålla sitt riksdagsmandat i ett extra val lär Kungsbacka vara möjligheten med Agneta Börjesson är ledamot av riksdagen.Dock tvivlar tvivlar jag på nämnvärt större framgångar i övrigt då MP är ännu mera fast ihop med allianspartierna och det avviker markant från rikstrenden.

Medan S och V samt alliansen kan visa på klart samband med hur de finns lokalt och regionalt spretar MP i spagat. Riksdagslistan upptas av divers
namn men det finns i stort sett ett som är gångbart Agneta Börjesson.

Det har också diskuterats om en rikslista är en möjlighet i regionen den skulle isf konkurrera med en lista som ändå finns någorlunda förankring kring. Isf bör väl en rikslista vara riksomfattande och inte ytterligare förvirra väljarna då utfallet kanske inte blir det man tror.

Jag anser för Hallands del att diverse ministrar i regeringen kan vara trevligt men tvivlar på dess betydelse för vår landsända. I vilket fall som helst bör MP ha någon i beredskap som kan försvara dem och det är ju i första hand de 13 på riksdagslistan som får göra detta. Att ta ansvar är ju inte enskilda medlemmars sak eller väljaren som lagt i rätt valsedel. Vi handlar ju bara i god tro.

Inga kommentarer: