< div id=”header ”>< / div>

måndag 22 december 2014

All makt utgår från folket men Sverige är på väg mot skendemokrati !


Dags för mygeldemokrati? Ja det här med "hemliga förhandlingar" för att UNDVIKA nyval låter inte förtroendegivande. När små klickar i de ledande partierna värnar sin egen makt och är rädda för riksdagens inflytande är det dags att dra öronen åt sig.

Samma typ av "demokrati" finns också i kommunerna. I Varberg har vi de två kommunrådspartierna S och M med varsitt kommunråd som "gör upp". Nu senast kom de fram till att vi skulle ha en simhall på Håsten och frågan fördes fram till kommunstyrelsen för fastställande. Den kom alltså inte via kommunfullmäktige det folkvalda organet. Så lär det fortsätta vi har frågor typ skejtpark, torget, hur Flickskolans hantering gått till och frågor som gått på delegation skolomorganisationen och många fler.

Riksdagen är lite komplicerat där finns allehanda utskott men finns det någon uppgörelse "ovan" blir ju dessa ointressanta precis som toppstyrning vad gäller att undvika kommunfullmäktige i min församling. Det är förresten inställt i januari inga ärenden men ändå tas en massa beslut.

Blir det inget nyval med fara för oförändrat resultat eller att SD ökar i opinionen lär det bli desto mer missnöjesröster och kanske fler missnöjespartier 2018. Då har vårt partisystyemn överlevt sig självt som demokrati och minoriteter i alla partier bör se upp. Det är ERT inflytande de vill minska inte Sverigedemokraternas. Fascismen kommer in ifrån.

Inga kommentarer: